Vraag naar interim financials is groot

De markt voor interim finance professionals vertoont weer trekken van de marktsituatie in 2007/2008.

Dat zegt recruitmentorganisatie Robert Walters in een update omtrent de ontwikkelingen op de arbeidsmarkt voor finance professionals.
Door het grotere aanbod in accounting & finance vacatures zal de markt dit jaar een steeds sterker kandidaatgedreven karakter aannemen. Er is een groeiende vraag naar business controllers en voor de tweede helft van 2015 wordt een verder toename verwacht. De groeiende mobiliteit zorgt voor een grote vraag naar interim finance professionals.
Belangrijke skills
Naast meer business focused controllers zijn professionals met ervaring in compliance en IFRS zeer gewild voor accounting & finance functies. Goede communicatievaardigheden en een hoge mate van sociale intelligentie worden ook als belangrijk ervaren.
Veelgevraagde profielen
De meestgezochte profielen binnen accounting & finance zijn die van business controller en finance manager. Ook is er veel vraag naar diverse Shared Service Center-profielen, veroorzaakt door de toename van het aantal SSC’s in Nederland. Standaard financiële administratieve werkzaamheden worden veelal in buitenlandse SSC’s uitgevoerd. De SSC’s  in Nederland zijn verantwoordelijk voor rapportagevoering op hoog niveau en de coördinatie en stroomlijning van de standaard administratieve processen die in de buitenlandse SSC’s uitgevoerd worden.
 
 
 
Mobiliteit
Het belangrijkste verschil met 2014 is een toename in het aantal 100K+ -vacatures. Het toenemende kandidatenvertrouwen binnen deze groep leidt tot de verhoogde mobiliteit. De algemene trend is dat de markt voor hoogopgeleide financiële professionals sterk verbetert. Een stevige schaarste is inmiddels ontstaan in post doc opgeleide financiële professionals (RA/RC). Onze voorspelling is dat het aantal gebieden waarin schaarste optreedt verder zal toenemen in de komende jaren van economische voorspoed.
 
Interim
De vraag naar interim finance professionals is groot. Door de toenemende mobiliteit op de arbeidsmarkt worden zij steeds vaker ingezet om de periode te overbruggen tot een nieuwe vaste medewerker gevonden is. Interimkandidaten kunnen regelmatig uit meerdere opdrachten tegelijk kiezen. Hiermee vertoont de markt voor interim finance professionals overeenkomsten met de markt van 2007 en 2008. Er is met name vraag naar professionals met 2-10 jaar ervaring die klaar zijn om de stap naar interim te wagen. Deze trend zal zich in de tweede helft van dit jaar voortzetten.
Salarisontwikkelingen
In 2014 bleven de salarissen binnen accounting & finance op hetzelfde niveau als het jaar daarvoor. In de eerste helft van 2015 was een lichte stijging waar te nemen voor zowel vaste salarissen als interim tarieven. Werknemersretentie wordt weer een speerpunt. Niet alleen salarisverwachtingen maar ook opleiding en ontwikkeling spelen hierin een belangrijke rol.
 
__________________________________________________________________________________ 
3 interessante opleidingen voor ambitieuze controllers:
Heeft u nog geen specialistische opleiding tot controller gevolgd? Wilt u uw kennis op een hoger niveau brengen en uw toegevoegde waarde vergroten? Volg dan de vijfdaagse opleiding Controller in een Week. Meld u direct aan.
Verandert de controller functie in uw organisatie? Of wilt u een nieuwe visie op uw vak opdoen? Volg dan de toptraining De Controller als Businesspartner. Lees meer.
De opleiding Certified Business Controller leidt finance professionals op in 20 dagen, verspreid over 6 maanden, tot succesvolle business controllers volgens de methodiek van Action Learning. Hoe staat het met uw vakkennis? Bent u er klaar voor om door te groeien naar Certified Business Controller? Doe de test: 10 vragen. Direct meer informatie over de opleiding? Ga nu naar Certified-Business-Controller.nl
Voor een vrijblijvend advies neemt u contact op met Ivo ten Hoorn (020-6390008), Product Manager Opleidingen bij Alex van Groningen, of ga direct naar de website van Alex van Groningen. 
 

Gerelateerde artikelen