Voormalig CFO Jumbo benoemd tot CEO

Ton van Veen is per 6 maart benoemd tot CEO van Jumbo. Hij is de opvolger van Frits van Eerd.

Frits van Eerd keert niet terug als topman van supermarktketen Jumbo. Van Eerd is verdachte in een witwaszaak en had zijn functie al tijdelijk neergelegd. Volgens Jumbo heeft hij besloten niet meer terug te komen als bestuursvoorzitter. Van Eerd wordt nu opgevolgd door Ton van Veen die al tijdelijk leiding gaf aan het directieteam van Jumbo.

Van Veen werkt sinds 2004 bij Jumbo. Hij was eerder financieel topman bij het bedrijf. In 2012 kreeg hij de CFO Special Achievement Award uitgereikt. Colette Cloosterman-van Eerd wordt president-commissaris. Zij volgt hiermee haar vader en grondlegger Karel van Eerd op, die in december vorig jaar is overleden.

Met de benoeming van Ton van Veen gaat Jumbo door op de ingeslagen weg en is de strategische koers voor de korte en lange termijn gewaarborgd. Van Veen stond samen met Karel, Colette, Frits en Monique van Eerd aan de basis van het succes van de formule die in twintig jaar van 30 naar ruim 700 winkels is gegroeid. Als gedelegeerd commissaris geeft hij sinds oktober 2022 leiding aan het directieteam.

Colette Cloosterman-van Eerd: “Wij zijn verheugd dat Ton Frits wil opvolgen als CEO. Ton biedt Jumbo de continuïteit en stabiliteit die het in deze economisch uitdagende tijd nodig heeft. Hij kent als geen ander onze familiewaarden en snapt hoe Jumbo oorspronkelijk bedoeld is. We hebben er alle vertrouwen in dat hij ons familiebedrijf naar een nieuwe generatie kan leiden. Ik zie er naar uit om de komende jaren vanuit onze nieuwe rollen met hem samen te werken.”