Voorjaarsloket TVL gaat morgen open

Dertig procent omzetverlies in april, mei en juni: honderd procent vaste lasten terug.

Bedrijven kunnen vanaf morgen om 8.00 uur terecht bij het loket waar ze een tegemoetkoming van de vaste lasten kunnen krijgen. Het gaat om de Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL) voor de maanden april, mei en juni. Bedrijven die in die tijd zeker 30 procent van hun omzet verloren zagen gaan, kunnen hun vaste lasten voor 100 procent vergoed krijgen. Ondernemers die gebruik willen maken van de subsidie, kunnen aankloppen bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).

De TVL is een van de belangrijkste steunmaatregelen die het kabinet in het leven heeft geroepen om bedrijven overeind te houden in de coronacrisis. Door de strenge coronaregels die de afgelopen tijd golden, moesten veel ondernemers hun deuren sluiten of konden ze minder omzet draaien.

“Met de Tegemoetkoming Vaste Lasten blijven we ondernemers ondersteunen zodat zij zich zo goed mogelijk op heropening en herstel kunnen richten”, zegt verantwoordelijk staatssecretaris Mona Keijzer (Economische Zaken).

Ondernemers die vlak voor of aan het begin van de coronacrisis zijn begonnen met hun bedrijfje, kunnen ook steun aanvragen voor deze maanden. Ze komen in aanmerking als hun omzet in het tweede kwartaal van dit jaar zeker 30 procent lager is dan in het derde kwartaal van 2020 (toen er relatief weinig coronamaatregelen golden).

(ANP)