Voor anderhalf triljoen afgerekend via digitale portemonnee

Voor anderhalf triljoen afgerekend via digitale portemonnee
In 2024 zal twee derde van de wereldbevolking mobiel digitaal betalen.

De mobiele portemonnees zullen in 2024 door meer dan een derde van de wereldbevolking worden gebruikt. Traditionele vormen van betaling, zoals creditcards of bankoverschrijvingen, zullen naar verwachting afnemen.

Dat blijkt uit onderzoek van Merchant Machine. De totale omzet die wordt gegenereerd door mobiele betalingsapps is verdubbeld sinds 2015. Voor eind 2022 wordt verwacht dat de teller op meer dan 1639,5 biljoen aan omzet zal staan.

China is recordhouder in het gebruik van de mobiele digitale portemonnee. Bijna negen op de tien Chinezen maakten er vorig jaar gebruik van (87,3%). Twee jaar geleden waren dat acht op de tien inwoners van China (81,1%). De nummer 1-positie van China wordt getrokken door betaalplatforms WeChat en Alipay, die respectievelijk 650 miljoen en 550 miljoen gebruikers hebben.

Andere veelgebruikte betaalplatforms zijn Apple Pay (507 miljoen gebruikers), Google Pay (421 miljoen) en PayPal (377 miljoen). Hun populariteit in Europa en Noord-Amerika is te danken aan mobiele merken, zoals Apple en Samsung.

Andere veelgebruikers als Zuid-Korea (45%) en India (40%) volgen op grote afstand. In Europa voeren de Scandinavische landen de opmars van de digitale portemonnee aan. In Denemarken (2e), Zweden (5e) en Noorwegen (8e) vond de grootste toename plaats van mensen die contactloze betaalmethoden gebruiken.

Amerikanen lijken ook de digitale portemonnee te hebben ontdekt. Tussen 2019 en 2021 nam het aantal betalingen via de digitale portemonnee toe met 14 procent.

Gerelateerde artikelen