Volume F&O’s daalt 30 procent

Door de turbulente economische tijden en de instabiliteit van aandelenmarkten in rijke landen, is het volume in fusies en overnames met dertig procent gedaald. Dit meldt Ernst & Young LLP's Transaction Advisory Services Group.

Gedurende de eerste negentien weken van 2008 bedroeg het totale volume aan deals zo’n één triljoen US dollars. In dezelfde periode een jaar eerder was dit nog 1,4 triljoen US dollars. Van het totale transactie volume was 14 procent toe te schrijven aan deals in opkomende markten.

F&O activiteiten in zogehete BRIC-landen (Brazilië, Rusland, India en China) zorgen voor een lichtpuntje in de duisternis. Zij droegen maar liefst 90.7 miljard US dollars bij aan het totale transactie volume.

E&Y verwacht dat F&O activiteiten weer stabiliseren gedurende de rest van 2008 en de eerste helft van 2009. Als de ergste kater van de credit crunch achter de rug is zullen leners weer aan transacties deelnemen. Private Equity firma’s hebben nog steeds enorm veel kapitaal beschikbaar om transacties mee te financieren zodra de markt voor leningen weer hersteld is.

De sectoren die het meest bijdragen aan het transactievolume zijn infrastructuur, financiële dienstverleners, onroerend goed, olie & gas en media & entertainment. Vanwege hun momenteel ondergewaardeerde activa hebben deze sectoren, volgens Ernst & Young, de grootste kans om marktherstel te stimuleren.

Gerelateerde artikelen