Visma zet groeipad voort en boekt hogere SaaS-omzet

Visma heeft het afgelopen jaar een solide financiële prestatie neergezet. Het vierde kwartaal van 2014 stond in het teken van sterke overnameactiviteit. De SaaS-omzet van Visma steeg met 40% ten opzichte van het vierde kwartaal van 2013.

Visma realiseerde in het vierde kwartaal van 2014 een omzet van 1.907 miljoen Noorse kronen, ten opzichte van 1.765 miljoen Noorse kronen in dezelfde periode van het voorgaande jaar. Dit vertegenwoordigt een stijging van 8%. De EBITDA bedroeg 370 miljoen Noorse kronen, in vergelijking met 360 miljoen in het vierde kwartaal van 2013 — een stijging van 2,7%. De netto kasstroom uit operationele activiteiten bedroeg na belastingen in het vierde kwartaal 408 miljoen Noorse kronen, ten opzichte van 346 miljoen in het vierde kwartaal van 2013.
Krachtige groei van de SaaS-activiteiten
De vraag naar SaaS en cloud computing groeit gestaag. De omzet uit het SaaS-aanbod steeg in het vierde kwartaal met 40% ten opzichte van dezelfde periode in het voorgaande jaar tot een niveau van 242 miljoen Noorse kronen. Diensten op het gebied van inkoop, accounting, salarisadministratie, incasso en softwareadvies worden steeds vaker afgenomen op basis van SaaS. Onze klanten hebben duidelijk een voorkeur voor een kostenmodel op abonnementsbasis in plaats van dat zij direct moeten investeren.
Overnameactiviteiten in 2014
In de loop van 2014 nam Visma verschillende bedrijven over. Het versterkte daarmee zijn positie in zowel bestaande als nieuwe markten. In juni nam Visma zijn eerste bedrijf in de Baltische regio over, namelijk FMS in Letland. Dit bedrijf is nationaal leider in salarisadministratie- en erp-software en bezit een marktaandeel van 70% in de Letse publieke sector. Letland vult daarmee de r&d-aanwezigheid in Litouwen aan. Visma ziet volop potentieel in de voortzetting van zijn Baltische expansie.
In het vierde kwartaal was er eveneens sprake van sterke overnameactiviteit. Visma mag zich na de overname van Creno in december tot de op twee na grootste Noorse incassobedrijven rekenen. Visma nam in december ook de Noorse bedrijven Finale en Mokastet (Total) over, twee vooraanstaande leveranciers van accountingsoftware voor de eindejaarsverwerking.
Visma blijft vasthouden aan zijn strategie om zowel organisch als door middel van overnames te groeien. We hebben in de loop van 2014 onze activiteiten in verschillende markten verder uitgebreid. Visma voert momenteel besprekingen met een aantal interessante overnamekandidaten. Sommige hiervan resulteren in het eerste kwartaal van 2015 mogelijk in de ondertekening van een overnameovereenkomst, aldus Visma’s ceo Øystein Moan.
___________________________________________________________________________________________________
Bent u op zoek naar perfecte financiële software? 
Kom donderdag 21 mei 2014 naar dé jaarlijkse IT beurs voor financiële professionals:
• Ontmoet 30 topaanbieders en honderden professionele bezoekers op 1 dag
• Compleet overzicht van de Nederlandse markt voor financiële software
• Doorlopend programma van expertsessies en productpresentaties
Entree is kosteloos voor de doelgroep. Meld u direct aan via http://Financial-Systems.nl
___________________________________________________________________________________________________
 
Gerelateerde artikelen