Vijandig bod Staples op Corporate Express

De Amerikaanse kantoorinrichter Staples heeft een formeel bod uitgebracht op zijn Nederlandse branchegenoot Corporate Express. Het aanbod betreft acht euro per aandeel, wat gelijk staat aan 1,5 miljard euro.

In totaal biedt Staples 2,8 miljard euro voor Corporate Express inclusief schulden. Het overnamebod is vijandig en direct gericht op de aandeelhouders van Corporate Express. Volgens een bestuursvoorzitter van Staples is dit het gevolg van onwilligheid van Corporate Express om een transactie met Staples te bespreken.

Corporate Express heeft in een reactie laten weten dat Staples het bedrijf onderwaardeert en de vooruitzichten van de onderneming niet weerspiegelt. De formalisering van het voorgenomen bod van Staples was verwacht. De Amerikanen wachtten nog op goedkeuring van de Nederlandse Autoriteit Financiële Markten (AFM).

Het Amerikaanse bedrijf doet het officiële bod gestand als tenminste 75 procent van alle uitstaande aandelen worden aangemeld.

Staples maakte in 2007 een winst van 19,4 miljard dollar (12,5 miljard euro) tegen 5,6 miljard euro van Corporate Express. Het aantal medewerkers van Staples is 76.000. Corporate Express heeft 18.000 mensen in dienst. Beide bedrijven leveren wereldwijd kantoorartikelen.

Gerelateerde artikelen