Vier toonaangevende ICT distributeurs maken de oprichting bekend van de European Wholesale Group

fallback
ALSO, COPACO, PRINET en WESTCOAST hebben samen de European Wholesale Group Ltd. opgericht, een best-in-class platform om op zeer efficiënte en consistente wijze producten en diensten te leveren aan een enorm aantal resellers in heel Europa. De vier ondernemingen tezamen realiseren met 1.400 werknemers een omzet van 2,5 miljard euro en bedienen meer dan 35.000 resellers in acht Europese landen. Alex Sozonoff, oud-vice president consumer advocacy bij Hewlett-Packard, zal CEO worden van de European Wholesale Group. Hewlett Packard, de meest toonaangevende leverancier van ICT producten wereldwijd, staat volledig achter deze nieuwe alliantie.

ALSO, COPACO, ESPRINET en WESTCOAST kondigden vandaag de oprichting aan van de European Wholesale Group. Elk van de vier ondernemingen heeft een leidende positie in hun respectievelijke markten. Tezamen realiseren zij met 1.400 werknemers 2,5 miljard euro omzet, en bedienen zij meer dan 35.000 ICT resellers in Europa. De vier ondernemingen opereren in acht Europese landen: Oostenrijk, België, Duitsland, Ierland, Italië, Nederland, Zwitserland en het Verenigd Koninkrijk. De European Wholesale Group is opgezet om aanzienlijke voordelen te creëren zowel voor strategische leveranciers als voor reseller klanten.

Best-in-class distributieplatform voor ICT verkopers
Door het overnemen van de wereldwijde verkoopstrategieën van de leveranciers, maar met behoud van de lokale aanwezigheid, focus en customer intimacy van de vier leden, bieden zij via de European Wholesale Group hun leveranciers en resellers buitengewone innovatie, efficiency, flexibiliteit en snelheid. De European Wholesale Group zal op deze manier leveranciers een best-in-class platform aanbieden waarmee op efficiënte en consistente wijze een breed spectrum aan resellers in heel Europa wordt bereikt. Naast aanzienlijke economische voordelen zal zij ICT leveranciers een nieuwe en belangrijke uitbreiding bieden van hun Europese distributie-strategieën.

Sozonoff voorzitter van de European Wholesale Group
Alex Sozonoff, een van de meest gerespecteerde personen in de ICT-branche, zal deze nieuwe groep gaan leiden. Alex Sozonoff heeft jarenlang verschillende hoge posities bekleed bij Hewlett Packard. Na 35 jaar bij de onderneming te hebben gewerkt, is hij op 29 januari 2002 met pensioen gegaan, en is nu Senior Adviser to the CEO van Hewlett Packard.

Hewlett Packard staat achter de European Wholesale Group
In een verdringingsmarkt waarin de hele ICT-sector zware tijden tegemoet gaat, geeft Hewlett Packard haar volledige steun aan de oprichting van de EWG, omdat die fundamentele waarde schept voor leveranciers en klanten. “Also, Copaco, Esprinet en Westcoast zijn onze meest winstgevende partners in hun nationale markten, en het samenbrengen van hun ervaring en innovatie zal een sterke Europese partner voor Hewlett Packard opleveren. Dit is precies de soort benadering die we nodig hebben om onze kosten in de hele waardeketen te reduceren en effectiever te concurreren met het direct business model. Deze alliantie combineert customer intimacy en kostenleiderschap van sterke nationale spelers met het marktbereik van een Europese organisatie,” aldus Jos Brenkel, Vice President Commercial Channel EMEA van Hewlett Packard.

Gerelateerde artikelen