Vidrea Retail vraagt uitstel betaling aan

Het bedrijf is uitbater van mode- en lifestylewinkelketen Miller & Monroe met 72 vestigingen in Nederland.

Vidrea Retail heeft ook nog 160 winkels in Duitsland en is ontstaan na de doorstart van de failliete modewinkelketen Charles Vögele. Er werken 550 mensen.

Lees ook: Zo voorkom je een faillissement

Vidrea heeft die winkels omgevormd tot een breder concept onder een nieuwe naam voor dezelfde doelgroep, met naast mode ook onder meer kussens, vazen en andere lifestyleproducten voor in huis. Het bedrijf hoopt een faillissement af te wenden en houdt de winkels voorlopig open. Het bedrijf is naar eigen zeggen in moeilijkheden gekomen door financiële problemen bij het Duitse zusterbedrijf, waardoor betalingen aan Vidrea uitbleven.

Negatieve berichten

Het bedrijf wijst ook met de beschuldigende vinger naar negatieve berichten in de media vorige maand over de financiële problemen. Daardoor eisten meerdere leveranciers vooruitbetaling en zette uiteindelijk huisbankier ABN AMRO de kredietvoorziening stop.
Vidrea Retail is een dochter van modehuis Victory & Dreams. Onlangs zei eigenaar Lex Hes nog in een interview in De Telegraaf dat zijn bedrijven last hadden van een valse balansgarantie van de verkoper van Vögele in Duitsland. Het concept van Miller & Monroe zou volgens hem goed zijn.