Verzekeraar Aegon kondigt emissie aan van 1 miljard euro

Aegon gaat voor maximaal euro 1 miljard euro aandelen uitgeven. De opbrengst wordt gebruikt om kapitaal terug te betalen aan de Nederlandse staat. Dit heeft de verzekeraar vanochtend bekend gemaakt.

Verder laat Aegon weten dat het onderliggende resultaat vóór belastingen in het tweede kwartaal substantieel hoger ligt dan in de voorgaande twee kwartalen. In die periode is een resultaat behaald van euro 404 miljoen euro. Aegon wijst erop dat de beleggingsinkomsten wel lager zijn als gevolg van het beleid om minder risicovol te beleggen.

Het nettoverlies kwam uit op 161 miljoen euro. Analisten rekenden gemiddeld op een nettowinst van 9 miljoen euro. Het nettoverlies is inclusief een eenmalig boekverlies van 385 miljoen euro op de verkoop van een dochterbedrijf in Taiwan. Aegon heeft afboekingen gedaan voor een bedrag van 393 miljoen euro. Dit heeft voor ongeveer de helft betrekking op activa die gerelateerd zijn aan de Amerikaanse huizenmarkt.

De aangekondigde emissie zal plaatsvinden via een versnelde orderboekplaatsing van aandelen. Doel is om maximaal 1 miljard euro terug te betalen aan de Nederlandse staat. De verzekeraar ontving vorig jaar een kapitaalinjectie van 3 miljard euro nadat het in zwaar weer terecht was gekomen door de kredietcrisis.

Gerelateerde artikelen