Veel kleinbedrijven lopen gevaar bedrijfsdata te verliezen

Een op de tien kleinbedrijven in Nederland loopt een enorm risico om bedrijfsdata kwijt te raken.

Uit onderzoek van LogicNow en Managed IT blijkt dat deze bedrijven nooit een back-up maken van bedrijfskritische data. Hierdoor lopen zij ernstig gevaar omdat al hun data bij bijvoorbeeld een systeemcrash kan verdwijnen. Dit zou desastreus zijn voor de bedrijfsvoering.
De twee organisaties brengen met dit onderzoek in kaart hoeveel ondernemers risico lopen bij het opslaan van bedrijfskritische data. Dit is data die noodzakelijk is voor de bedrijfsvoering, zoals de financiële administratie en projectadministratie. Het onderzoek is uitgevoerd onder 342 Randstedelijke respondenten in zakelijke sectoren in het kleinbedrijf en kent enkele opmerkelijke uitkomsten.
Behalve de bedrijven die acuut gevaar lopen, gaan nog veel meer kleinbedrijven te slordig om met hun bedrijfsdata. Om geen belangrijke data te verliezen, is het verstandig om dagelijks een back-up te maken. Een derde (32%) van de ondervraagden gaf echter aan dit niet dagelijks te doen. Een reden hiervoor is dat een kwart nooit nadenkt over de gevolgen van het verlies van data. Desondanks gaven bijna alle ondervraagden (94%) aan dat hun data van vitaal belang is voor hun bedrijfsvoering.
“Het onderzoek toont aan dat te veel bedrijven hun back-up niet op orde hebben. Dit is verontrustend, omdat het verlies van data grote gevolgen heeft voor de bedrijfsvoering. Bedrijven die niets van hun data kunnen terughalen, kunnen zelfs genoodzaakt zijn om hun bedrijfsactiviteiten volledig te stoppen”, aldus Marcel van Rooten, algemeen directeur van Managed IT.
“De cijfers tonen duidelijk aan dat veel ondernemers hun dataopslag lang niet altijd bijwerken. Toch biedt het percentage ondervraagden dat zich bewust is van het belang van bedrijfskritische data de hoop dat bedrijven in de toekomst vaker een back-up zullen maken”, zegt Marcel van Druten, Sales director van LogicNow

Gerelateerde artikelen