Veel kansen voor parttimers binnen finance

De vraag naar financieel specialisten blijft ook in 2016 toenemen. Het aantal vacatures steeg in het eerste kwartaal van 2016 met 11 procent ten opzichte van hetzelfde kwartaal vorig jaar. Deze trend zet door in april. Opvallend is de grote vraag naar parttimers en professionals die een tweede stap willen nemen.

Voor het eerst groeit de vraag naar parttime functies binnen het vakgebied. Er zijn 110 procent meer vacatures dan in het eerste kwartaal van 2015. De vraag naar tijdelijke en interim functies stijgt met 31 procent en de vraag naar vast finance personeel met 20 procent. Vooral binnen de functies Assistent controller, Financieel administratief medewerker (HBO+) en zelfs voor Assistent accountants is het mogelijk parttime te werken. De vraag van de werkgever ligt tussen 28 tot 32 uur.
Vorig jaar had de vraag naar accountants een enorme impact op de groeicijfers. De vraag naar accountants groeide per kwartaal tussen de 35 en 93 procent. Inmiddels is de vraag naar accountants gestabiliseerd met een groei van 7 procent.
Kansen voor tweede stap in finance carrière
Met een stijging van 123 procent is de Assistent controller op dit moment de meest populaire functie binnen finance. Begin vorig jaar waren er 670 vacatures voor financials met een HBO+ opleiding en gemiddeld 2-5 jaar werkervaring. Momenteel zijn dit ruim 1490 vacatures. “Doordat er meer vraag is naar dit profiel, zie je dat de markt reageert en het gemiddelde salaris voor deze functies fors stijgt met 17 procent”, zegt Ansco Dokkum, Directeur Yacht Finance. Dit is het moment voor de financial om een tweede stap te maken, aldus Dokkum. In de randstad hebben financials de meeste kansen op een nieuwe baan. De vraag naar financials neemt nu ook procentueel toe in Flevoland en Noord-Brabant.
__________________________________________________________________________________
Tijd voor een nieuwe job in Finance? Vind honderden topvacatures op Finance.nl. Plaats eenvoudig uw CV en laat u vinden door interessante werkgevers. Versnel direct uw carrière via Finance.nl.
__________________________________________________________________________________
Invloed van startups op de arbeidsmarkt voor finance
We merken nog geen directe invloed van startups op de toenemende vraag binnen finance. “Startups laten zich wel financieel adviseren, maar nemen pas financials aan als ze naar scale-up gaan”, zegt Misja Bouma, Business Development Manager Finance bij Yacht. 
Yacht organiseerde samen met het FD “The Challenge”, de competitie voor de beste finance professional 2016 die werd gewonnen door lid van het Controllers Netwerk Rianne Siebel. Online supermarkt Picnic legde een casus voor aan 5 finance professionals. Tijdens dit event werd duidelijk wat de uitdaging voor een financial is tijdens een de startup fase van een bedrijf, aldus Bouma. Michiel Muller, Co-Founder van Picnic, verwoordde het uitstekend. “Je moet meedenken met de nieuwe ideeën van een onderneming en niet bang zijn voor risico’s. Geef aan binnen welke kaders dingen wel kunnen, in plaats van niet. De oldschool financial moet daarin anders gaan denken en acteren.” 

Gerelateerde artikelen