Vaststelling TVL-subsidie Q3 opgeschoven naar augustus

Vaststelling TVL-subsidie Q3 opgeschoven naar augustus
RVO belooft dat ondernemers voldoende tijd krijgen om de vaststelling te versturen.

De deadline voor de uiteindelijke vaststelling van TVL-subsidie over het derde kwartaal van vorig jaar is opgeschoven naar 1 augustus. Ondernemers hebben dan tot 23.59 uur de tijd om de vaststelling in te dienen. Dat heeft de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) laten weten.

Aan ondernemers laat de RVO zo snel mogelijk weten wanneer de eerste vaststellingsverzoeken voor het derde kwartaal worden verstuurd. De rijksdienst belooft dat ondernemers hiervoor voldoende tijd krijgen.

Volgens Europese regelgeving mag Nederland tijdelijk steun verlenen aan ondernemers die schade ondervinden door de coronamaatregelen. Deze tijdelijke mogelijkheid loopt af op 30 juni 2022. De RVO mag na die datum geen enkele TVL-subsidieaanvraag meer mag verlenen.

Dit geldt echter niet voor de vaststelling en daarom heeft de RVO de Q3-vaststelling naar achteren geschoven. Het einde van de staatssteunperiode geldt alleen voor het verlenen van een subsidie. Het geldt niet voor de uiteindelijke vaststelling, de definitieve afhandeling van de subsidie.

Ook na 30 juni 2022 mag de RVO vaststellingsverzoeken afhandelen. De rijksdienst geeft prioriteit aan het afhandelen van alle verleningsaanvragen voor de deadline van 30 juni kunnen afhandelen. De vaststelling van TVL Q3 2021 start daarom later dan gepland.