Van Lanschot kondigt samenwerking aan met De Goudse

fallback
Van Lanschot Assurantiën kondigde bij de bekendmaking van de halfjaarcijfers aan een samenwerkingsovereenkomst aan te gaan met De Goudse.

De samenwerking tussen Van Lanschot en De Goudse is tweeledig. Ten eerste zal De Goudse een belang nemen van 51% in Van Lanschot Assurantien. De activiteiten van Van Lanschot Assurantien zullen worden voortgezet onder de naam Van Lanschot Chabot. De verwachting is dat de samenwerking per 1 november 2007 zijn beslag zal krijgen.


Het tweede onderdeel is dat De Goudse EUR 350 mln van haar beleggingsportefeuille in beheer geeft bij Kempen Capital Management. Verder zal Kempen Capital Management als strategische beleggingspartner verantwoordelijk zijn voor advisering, transactieuitvoering en administratie van de totale beleggingsportefeuille ter waarde van circa EUR 1,5 mrd.


Overigens boekte Van Lanschot een winststijging van 9,5% in eerste helft van 2007. Het voor particulieren beheerde vermogen, de spaargelden en de effectenprovisie hebben volgens bestuursvoorzitter FLoris Deckers een flinke groei doorgemaakt.


De samenwerking tussen Van Lanschot en Kempen & Co ontwikkelde zich volgens de bestuursvoorzitter nog beter dan verwacht. ‘Dit zijn indicaties dat wij goed op weg zijn om onze private banking ambities in Nederland en Belgie te verwezenlijken,’ aldus Deckers.


Van Lanschot verwacht dat de winst per aandeel over 2007 zal stijgen in lijn met de strategische doelstelling van de bank.