V/M-verhouding top Rabobank, ING en ABN Amro in middenmoot

Nederlandse banken in Europese top scoren gemiddeld op 'vrouwen in topmanagement'

Van alle topmanagers bij de 25 grootste Europese banken –waaronder de Nederlandse Rabobank, ABN Amro en ING Groep– is 70% man en 30% vrouw. De Franse bank Societe General, het Italiaanse UniCredit en de Britse Standard Charter doen het met een verhouding van 50-50 het best, terwijl Deutsche Bank, BVVA en Italiaanse Intesa SanPaulo minder dan 10 % vrouwen in het topmanagement hebben. Dat blijkt uit jaarlijks onderzoek van het Amerikaanse persbureau Reuters in een onderzoekspublicatie, dat zich onder meer baseert op de cijfers van de sector.

  • Nederlandse banken scoren rondom Europees gemiddelde met vrouwen in topmanagement
  • één vrouw onder CEO’s Europa’s 25 grootste banken
  • aantal vrouwen in topmanagement Rabobank en ABN Amro gedaald

Vooral de plaats van de best presterende SocGen is opvallend omdat onder het topmanagement van deze Franse bank vorig jaar nog 1-op-5 managers een vrouw was. Bij Deutsche bank vertrok juist de helft van de vrouwen uit de top van het bedrijf, in vergelijking met 2022. Ook de Spaanse bank BBVA deed het vorig jaar beduidend beter dan de voorlaatste plaats van dit jaar. [Artikel gaat verder onder volgende alinea]


Lees ook:


Nederlandse banken rond middenmoot

Met ruim 33 % vrouwen in de top van het management staan de Nederlandse banken ING en Rabobank op plaats 10 en 11 op de ranglijst -samen met de Scandinavische banken Nordea en Danske Bank en de Franse bank BNP Parisbas. Daarmee doen deze vijf banken het iets beter dan het gemiddelde van ruim 30% en óók iets beter dan ABN Amro, dat met 28,6% vrouwen in de top, onder het Europees gemiddelde opereert. Opvallend is dat Rabobank en ABN Amro het slechter doen ten opzichte van vorig jaar terwijl ING juist meer vrouwen in het hoger management kreeg.

Slechts 1-op-25 CEO’s van grootste Europese banken is vrouw

In tegenstelling tot het topmanagement, zijn vrijwel alle CEO’s onder de 25 grootste banken in de EU man. Dat komt neer op bijna 95%. Onlangs moest de topvrouw van de Britse Nat Bank het veld ruimen na gelogen te hebben over het weigeren van een Brexit-politicus als klant. Door dit vertrek heeft in de Europese bankentop alleen de Franse bankencoöperatie Credit Mutuel een vrouw als CEO.

In de lente meldde de website CFO.nl in een artikel dat de Nederlander Ralph Hamers bij de Zwitserse bank UBS opgevolgd wordt door een man terwijl ook SocGen de vertrekkende topman niet vervangen heeft voor een vrouw. Consultant EY publiceerde onlangs een onderzoek waaruit zou blijken dat de algehele verdeling tussen mannen en vrouwen in de boardrooms van Europese financiële ondernemingen, is verbeterd tot 43% vrouwen en 57% mannen.


Mensen die zich in de organisatie niet thuis voelen of (denken te) worden buitengesloten vertrekken sneller, zijn minder betrokken en doen hun werk minder goed. Als er ruimte is voor verschillende inzichten functioneert een organisatie beter. De eendaagse training ‘Aan de slag met diversiteit en inclusie’ van HR Praktijk zorgt ervoor dat je organisatie de kennis, inzichten en best practices krijgt die je nodig hebt om een inclusieve organisatiecultuur te bouwen en te behouden. Schrijf je nu in voor een plek.