Unit4 wordt overgenomen door TA Associates

Unit4 wordt overgenomen door TA Associates
Unit4 kondigt overname door private equity-bedrijf met een transactiewaarde van ruim 2 miljard dollar.

Samenwerking met TA zal de realisatie van de groeiambities van Unit4 versnellen met organische groei en de ontwikkeling van innovatieve cloudoplossingen; fusies en overnames zullen toegang bieden tot nieuwe markten en sectoren

Unit4, wereldwijd leider in zakelijke cloud-software voor mensgerichte organisaties, maakt bekend dat het een definitieve overeenkomst heeft getekend voor een meerderheidsinvestering door het toonaangevende private equity-bedrijf TA Associates.

Partners Group, een vooraanstaand wereldwijde investeerder in private markten, zal namens zijn cliënten eveneens een investering in Unit4 doen. Mike Ettling, de CEO van Unit4, zal het bedrijf blijven leiden met de hulp van het bestaande managementteam. Advent International, de huidige meerderheidsaandeelhouder in Unit4, draagt zijn aandeel in het bedrijf volledig aan de nieuwe investeerders over.

Unit4 en TA zullen samenwerken aan een snellere realisatie van Unit4’s visie van ‘mensgerichte ERP’ voor middelgrote bedrijven. Unit4 is een innovatieve marktleider die mensgerichte dienstverleners ondersteunt, zoals zakelijke dienstverleners, publieke instanties, non-profitorganisaties en instellingen in het hoger onderwijs. Deze samenwerking zal Unit4 helpen om oplossingen te bieden voor de specifieke eisen en uitdagingen van wereldwijde organisaties die in deze sectoren actief zijn.

“We volgen Unit4 al jarenlang. We zijn onder de indruk van de groei die het bedrijf onder de leiding van Mike heeft geboekt en de toegewijdheid aan het bedienen van middelgrote mensgerichte organisaties. Dit sluit goed aan op onze investeringsfilosofie”, zegt Morgan Seigler, een van de managing directors van TA en medehoofd van de Europe Technology Group van TA. “We vinden het geweldig samen met Mike en het team van Unit4 een nieuwe groeifase voor het bedrijf in te luiden en het te ondersteunen bij de ontwikkeling van relevante zakelijke oplossingen die organisaties in zijn doelmarkten helpen om klanten te behouden, hun dienstenaanbod uit te breiden en te groeien.”

“Unit4 is een hoogwaardige en financieel uiterst gezonde leverancier van softwareoplossingen met een fors potentieel voor transformatieve groei. TA Associates is een bedrijf dat we heel goed kennen. We zijn verheugd om met hen samen te werken aan de overname van dit uiterst veelbelovende bedrijf”, zegt Bilge Ogut, Partner en Global Head Private Equity Technology bij Partners Group.

De transactie zal naar verwachting in het begin van de zomer van 2021 zijn voltooid, onder voorbehoud van de gebruikelijke voorwaarden, inclusief de vereiste wettelijke goedkeuringen.

Gerelateerde artikelen