Unit4 voorziet Universiteit Twente van financieel systeem

Unit4 ondersteunt finance afdeling Universiteit Twente met slimme next-generation ERP.

Unit4, leverancier van cloudbedrijfssoftware voor mensgerichte organisaties, heeft de aanbesteding van de Universiteit Twente voor een nieuw financieel systeem gewonnen. Per 1 januari jl. is daarom de implementatie van Unit4 Enterprise Resource Planning (ERP) gestart. Unit4 ERP zal de finance afdeling onder andere in staat stellen om de corebusiness van de universiteit vollediger te ondersteunen middels inzichtelijkere en per functie verschillende rapportages. Verder wordt handmatig werk vervangen door geautomatiseerde processen, waardoor er meer tijd overblijft voor advies.

De Universiteit Twente had meerdere eisen voor de implementatie van het nieuwe financiële systeem. De keuze is op Unit4 ERP gevallen vanwege de flexibiliteit die het systeem biedt, onder andere in structuren, de uitgebreide mogelijkheden in de financiële- en projectenadministratie en de flexibele en rol afhankelijke inrichtingsmogelijkheden van rapportages en dashboards. Ook de sterke innovatiestrategie van Unit4 en de gedrevenheid en deskundigheid van de medewerkers maakt dat de Universiteit Twente voor Unit4 heeft gekozen.

Alles up and running in 2022
Na de kickoff in januari zijn de grote lijnen van het project bepaald. Per 1 januari 2022 moeten alle uitgevraagde functionaliteiten van Unit4 ERP volledig ingericht zijn en is het personeel van de universiteit in staat zelfstandig te werken met de software.

“Als universiteit hebben we een complexe financiële- en projectadministratie, wat de zoektocht naar een passend systeem niet eenvoudig maakt. Toch werd tijdens de Europese aanbesteding Unit4 ERP unaniem als beste beoordeeld. We gaan de verdere implementatie en samenwerking dan ook met vertrouwen tegemoet.” Aldus Dennis van Zijl, Directeur Finance bij Universiteit Twente.

Gerelateerde artikelen