Unit4 ondersteunt thuiswerken

Intuo by Unit4 ondersteunt thuiswerken met gratis betrokkenheidstool voor bedrijven.

Om bedrijven zowel tijdens als na de lockdown te ondersteunen, mogen zij zes maanden lang gratis gebruik maken van de betrokkenheidssoftware van Intuo by Unit4. “Thuiswerken kan erg eenzaam zijn. Medewerkers lopen het risico zich niet gesteund of gehoord te voelen en vinden het misschien lastig zichzelf thuis te motiveren,” vertelt Tim Clauwaert, CEO van Intuo. “Deze nieuwe situatie vraagt om een nieuwe manier van werken. Juist nu is het dan ook belangrijk elkaar niet uit het oog te verliezen. Software kan daarbij helpen om het welzijn van medewerkers eenvoudig in kaart te brengen, zodat managers tijdig actie kunnen ondernemen. Uiteindelijk is verbondenheid namelijk essentieel om deze crisis samen te doorstaan.”

Intuo by Unit4 is een talent enablement platform dat een alternatief biedt voor de jaarlijkse functioneringsgesprekken en tevredenheidsonderzoeken. Eén van de elementen van het platform is de betrokkenheidstool, waarmee de betrokkenheid van medewerkers voortdurend wordt gemonitord aan de hand van korte vragenlijsten. Speciaal voor bedrijven die thuiswerken of worstelen met de anderhalvemetersamenleving, heeft Intuo nu 70 vragen ontwikkeld gericht op werken in crisistijden.

Bedrijven kunnen de minisurveys naar wens wekelijks of dagelijks instellen. Medewerkers krijgen tijdens de survey een selectie van de 70 vragen over telewerken en de nieuwe manier van werken te zien. De resultaten geven bedrijven inzicht in het welzijn van personeel op het gebied van geluk, thuiswerken, werkrelaties, leiderschap, bedrijfscontinuïteit en meer. De tool biedt de mogelijkheid de prestaties van teams te vergelijken en geeft concrete tips om de situatie te verbeteren. Op deze manier krijgen managers een waardevolle tool in handen om de betrokkenheid van hun teamleden te vergroten.

(bron: Unit4)