Unit4 neemt Intuo over voor strategische HR-tech

Personen, financien, project- en planningssoftwareportfolio in de cloud voor organisaties in middensegment.

Bedrijfssoftwareleverancier Unit4 neemt Intuo over, een snelgroeiende aanbieder van Talent Enablement-oplossingen die in 2016 werd genomineerd als Deloitte Fast 50 Rising Star. 

Door de overname brengt Unit4 zijn ervaring in transactionele HR-, payroll- en sectorspecifieke toepassingen voor de dienstensector samen met Intuo's innovatieve technologie voor strategisch HR. Unit4 biedt hiermee een uitgebreid Human Capital Management (HCM)-portfolio aan op het gebied van People, Finance, Project en Planning in the cloud voor organisaties in het middensegment van de markt.

Intuo biedt een geïntegreerd talent enablement-platform dat een alternatief is voor de traditionele jaarlijkse evaluatieprocessen en interne tevredenheidsonderzoeken. Het voldoet aan de prestatiemanagementbehoeften van moderne, niet-traditionele digitale medewerkers die project- en taakgestuurd werken volgens een flexibele planning, gekenmerkt door een gebrek aan hiërarchie, meerdere rapportagelijnen, multi-employment, enz. 

Leidinggevenden kunnen gemakkelijk talent plannen en ontwikkelen door middel van continue gesprekken en voortdurend performancemanagement. Dit leidt tot een nauwkeuriger en inzichtelijker begrip van de prestaties van werknemers. Continue beoordeling van mensen en feedbackloops maken het werk zinvoller, houden teams van meerdere generaties betrokken en helpen mensen zich te ontwikkelen.

Deze combinatie van talent enablement en Unit4's ervaring in transactionele HR- en sectorspecifieke front-officeapplicaties aan de dienstensector, voldoet aan de huidige eisen voor HR in the flow of work. Intuo zorgt voor peer-to-peer performancegesprekken, waarbij de medewerker zelf verantwoordelijk is voor zijn carrière. De belangrijkste mogelijkheden van Intuo zijn onder andere:
– 360 graden feedback en erkenning
– Continue tevredenheidsonderzoeken
– Flexibele en transparante doelstellingen
– Learning Management-systeem
– Begeleide en aanpasbare een-op-een gesprekken
– Dashboarding en geavanceerde gedragsanalyse

Unit4 en Intuo hebben beide een focus op het leveren van krachtige oplossingen die mensen ondersteunen bij het optimaliseren van hun productiviteit. De overname breidt Unit4's Human Capital Management (HCM)-portfolio uit, zodat klanten kunnen profiteren van de nieuwste aanpak van talent enablement met de datarijkheid van Unit4's Business World ERP-oplossing om het vast te leggen.

“De manier waarop mensen willen werken is veranderd en organisaties in de dienstensector moeten daarop anticiperen om concurrerend te blijven en het beste talent aan te trekken”, aldus Stephan Sieber, CEO van Unit4. “Een van de grootste uitdagingen voor organisaties is om werknemers betrokken te houden. Nieuwe benaderingen van strategisch HR zijn nodig om tegemoet te komen aan de diversiteit van talent en teams van verschillende generaties, maar ook externe en tijdelijke werknemers. Deze nieuwe uitdagingen bieden een kans voor organisaties die het goed aanpakken. Met Intuo kunnen we aan deze behoeften voldoen met moderne, toekomstbestendige oplossingen en rijke gegevens die HR en analyse in the flow of work kunnen brengen.”