UNIT4 neemt IBS Consist over van International Business Systems (IBS)

Business softwarebedrijf UNIT4 en IBS, leverancier van software voor groothandels en distributiebedrijven, hebben een overeenkomst gesloten over de overname van IBS Consist door UNIT4. Dit maakten de partijen op dinsdag 23 februari 2010 bekend.

IBS behoudt zijn Nederlandse activiteiten IBS Enterprise (ERP-software) en Iptor (ICT-dienstverlening). IBS Consist heeft de afgelopen meer dan dertig jaar een sterke positie opgebouwd in Nederland als producent en leverancier van software voor financieel management en HRM. Consist heeft met producten als FIS, FMS en EMIS een klantenbestand van ongeveer 600 middelgrote organisaties in de overheid en het bedrijfsleven.

De omzet van Consist bedroeg in 2009 ruim 15 miljoen euro, de EBITDA-marge meer dan 25 procent. Ongeveer 50 procent van de totale omzet bestaat uit terugkerende inkomsten. UNIT4 financiert de kostprijs van de overname volledig uit eigen financiële middelen.

Consist zal als UNIT4 Consist de status van zelfstandige werkmaatschappij binnen de Benelux-divisie van UNIT4 krijgen. Het doel is verdere versterking van de positie van UNIT4 door wederzijdse overdracht van expertise en cross-selling.

‘We verwachten de komende jaren een verdere consolidatie in onze sector met veel acquisitiemogelijkheden’, zegt Chris Ouwinga, CEO van UNIT4. ‘Om onze positie in de dienstensector te verstevigen, zullen we ons steeds meer focussen op aanvullende functionaliteit voor financiële en HRM-oplossingen. De acquisitie van Consist zal opnieuw onze marge verbeteren evenals een toename van het aandeel van terugkerende inkomsten realiseren.’

Kempen & Co is voor IBS als financieel adviseur opgetreden en NautaDutilh als juridisch adviseur.

Gerelateerde artikelen