Trefi Finance eerste succesvol gefinancierde alternatieve werkkapitaalverschaffer voor het Nederlandse MKB

De Creditreform Rating Agentur AG heeft onlangs de emissie van obligaties door TRFI Funding BV positief beoordeeld. De emissie bestaat uit twee tranches met verschillende risico's. De risicoarme tranche werd met BBB sf (beperkt) beoordeeld, de risicorijkere met B sf (beperkt). De opgehaalde fondsen worden aangewend voor de financiering van vorderingen van het MKB.

Trefi Finance, een jonge en vernieuwende speler op de financiële markt in Nederland, heeft zich tot doel gesteld het Nederlandse MKB, dat momenteel bij banken niet hoeft aan te kloppen voor financiering, van adequaat werkkapitaal te voorzien. Trefi Finance maakt daartoe gebruik van het innovatieve online Trefi financieringsplatform, een initiatief van Capital Tool Company. Het bijzondere aan dit platform is dat het de ondernemer in staat stelt zijn werkkapitaal te verbeteren en tevens een betere toegang tot werkkapitaal geeft. Het platform helpt het MKB door middel van een geavanceerde toolset beter betaald te krijgen en verlaagt zo tegelijk  het risico voor investeerders.
Om te beschikken over de vereiste, gewaarborgde financiële middelen om werkkapitaal uit te kunnen geven aan het MKB, geeft Trefi Finance obligaties uit. Voor een solide onderbouwing heeft het bedrijf de Duitse rating agency Creditreform verzocht de financiële kant door te lichten. De keuze viel op Creditreform omdat deze toonaangevende Duitse rating agency grote ervaring heeft met het MKB in Europa en beschikt over eigen rating-analisten gespecialiseerd in micro-finance, de garantie voor een goed onderbouwde rating.
__________________________________________________________________________
Realiseer een structureel betere cashpositie en bepaal de optimale financieringsconstructie. Ontdek in twee dagen alle aspecten van werkkapitaal analyse, performance indicatoren en optimalisatie tijdens de masterclass Strategisch Werkkapitaal Management. Meld u direct aan.
__________________________________________________________________________