Transparant Group BV neemt Pinpoint Recovery Services, Inc. over

Het Nederlandse Transparent Group BV (Transparent) neemt per direct het Amerikaanse Pinpoint Profit Recovery Services, Inc. (Pinpoint) over. Pinpoint en de Amerikaanse tak van Transparent (Transparent USA), inclusief het shared service center van Transparent in de Verenigde Staten, worden daarbij samengevoegd.

Door de overname verstevigt Transparent zijn aanwezigheid in de VS. Klanten van beide bedrijven profiteren van het wereldwijde netwerk en de geavanceerde software tools van Transparant, gecombineerd met de expertise en diepgaande kennis van de lokale Amerikaanse markt van Pinpoint. 
“In Pinpoint hebben we een partner voor de lange termijn gevonden,” zegt Willem-Jeroen Stevens, CEO van Transparent. “Samen creëren we een organisatie die de beste mensen combineert met de meest geavanceerde technologie. Door de integratie van de twee Amerikaanse divisies zetten we echt iets bijzonders neer in de markt voor financiële dienstverlening.”
“Door de samenvoeging van Transparent en Pinpoint combineren we het beste van beide bedrijven,” zegt Bob Lovallo, CEO van Pinpoint over de samenwerking. “De wereldwijde reikwijdte van Transparent, de geavanceerde analytische software en de zeer efficiënte processen gaan goed samen met de hooggekwalificeerde auditors en het brede dienstenaanbod van Pinpoint.” 
Kevin Moonan, COO van Pinpoint voegt hieraan toe: “Door de fusie hebben onze klanten nog meer kansen om recovery mogelijkheden te verzilveren, met de daaruit voortvloeiende omzetgroei en een sterkere kaspositie tot gevolg.”
Over Transparant 
Door het gebruik van eigen en innovatieve software tools creëert Transparant waarde uit ruwe data van zijn klanten. De software van Transparent ontdekt en herstelt onverschuldigde betalingen, zoals dubbele betalingen, overbetalingen, BTW claims en gemiste creditnota’s. Hierbij biedt Transparent tevens additionele services aan, zoals de online Portal, active benchmarking en gegevensverrijking. Transparant helpt klanten hun processen en financiële positie te optimaliseren met de nieuwste technologie, uitstekende service en internationale experts.
Transparent heeft een reputatie als één van de snelst groeiende datamining en recovery audit service bedrijven ter wereld binnen de sector. Deloitte heeft Transparent tweemaal opgenomen in de Technology Fast500™ EMEA (2013) en de Technology Fast50™ (2011). 
Momenteel heeft Transparant vestigingen in een aantal belangrijke Europese hoofdsteden, de VS, Mexico, Zuid-Afrika en India. Het bedrijf is opgericht in 2000 en heeft tot op dit moment meer dan 2,4 biljoen euro nagelopen. Voor meer informatie: www.transparent.nl.