Toename in elektronische factuurverwerking

In 2008 is de marktomvang voor softwareapplicaties- en implementatiediensten op het gebied van Invoice Processing (IP) en Purchase-to-Pay (P2P) in Nederland is gestegen met gemiddeld twintig procent tot ruim 21 miljoen euro. Dit blijkt uit onderzoek van Strategy Partners Nederland.

Het aantal geïmplementeerde systemen nam toe met 45 procent tot in totaal 830 per einde 2008. De groei in 2008 lang nadrukkelijk in de meer kleinschalige implementaties. De helft van de nieuw geïmplementeerde systemen verwerkt minder dan 25.000 documenten per jaar. Bij negentien procent is dit zelfs minder dan 10.000.

‘In Nederland zijn diverse initiatieven opgestart om het gebruik van papieren facturen te reduceren, zoals directe elektronische factuur(bericht)uitwisseling, XML transacties tussen financiële applicaties en customer self-service leveranciers- en ordermanagement’, stelt Hans Kaashoek, managing partner van Strategy Partners Nederland.

‘Gezien de positieve resultaten over 2008 echter, ondervinden leveranciers van softwareapplicaties voor elektronische factuurverwerking er nog geen hinder van. Er zijn nog steeds ondernemingen of afdelingen die voldoende papieren documenten ontvangen om een investering in een in-huis oplossing voor digitalisering en elektronische verwerking van financiële documenten te kunnen rechtvaardigen.’

Gerelateerde artikelen