TKH neemt Lapwing BV over

fallback
TKH maakt bekend dat zij overeenstemming heeft bereikt over de overname van de Nederlandse onderneming Lapwing BV, gevestigd te Kolham.

Lapwing is een technische handelsonderneming en levert componenten en oplossingen voor breedband-toepassingen. Met 17 medewerkers genereert zij een jaarlijkse omzet van circa EURO10 miljoen. Met deze overname realiseert TKH een uitbreiding in het segment Telecom Solutions. De overname van Lapwing zal vanaf het vierde kwartaal 2004 een positieve bijdrage leveren aan de winst per aandeel van TKH. De overname zal uit de beschikbare middelen worden voldaan. De onderneming zal worden ondergebracht in de Intronics-groep, onderdeel van TKH.

Strategie
Lapwing is actief in de snel groeiende markt van breedbandtoepassingen. De onderneming heeft een belangrijke positie bij netwerkoperators voor “total supply chain”-oplossingen voor de levering van componenten voor breedbandtoepassingen zoals modems en connectivity producten, evenals draadloze en draadgebonden netwerken ten behoeve van home networking-oplossingen. Tevens biedt Lapwing ondersteuning op het gebied van webshops en helpdesks voor adviezen in het gebruik en het aansluiten van de producten. De activiteiten van Lapwing sluiten goed aan bij de doelstelling van de TKH-groep om complete netwerkoplossingen aan te bieden voor de levering van breedbanddiensten ten behoeve van zowel de consumenten- als de zakelijke markt. De overname versterkt de reeds aanwezige positie van TKH in deze markt.