Tiende Ing. van het Jaar titel voor bruggenbouwer Niek Kaptijn.

fallback
Op 23 mei jl. is ing. Niek Kaptijn, werkzaam bij de Bouwdienst Rijkswaterstaat, gekozen tot Ing. van het Jaar 2003. De publieksprijs ging naar ing. Aldert van der Kooij. De Ing. van het Jaar verkiezing wordt jaarlijks georganiseerd door de Nederlandse Ingenieursvereniging NIRIA. De titel is een belangrijke onderscheiding voor een hbo-ingenieur die bijzonder werk heeft verricht binnen de techniek en werd dit jaar voor de tiende maal weggegeven. De verkiezing vond plaats in Nemo te Amsterdam.

Niek Kaptijn is vooraanstaand bruggenbouwer van de Bouwdienst Rijkswaterstaat. Kaptijn heeft een bijdrage geleverd aan nagenoeg alle Nederlandse bruggen en viaducten in hoge-sterktebeton en vervult een belangrijke rol in het beheersbaar maken van de aantasting van betonconstructies door Alkali Silica Reactie. Kaptijn is ook meester in het slaan van bruggen tussen vakgebieden in de civiele techniek: door het combineren van inzichten en technieken heeft hij menig innovatief idee ontwikkeld en tot uitvoering gebracht. Kaptijn werd door de deskundige elfkoppige jury uitgeroepen tot Ing. van het Jaar 2003.

Ing Aldert van der Kooij van advies- en ingenieursbureau DHV is ‘een goeroe op het gebied van een alternatieve en duurzame verwerking van afvalstoffen, in het bijzonder baggerspecie’. Ing. Aldert van der Kooij heeft zich de afgelopen twintig jaar ingezet om vervuild slib op een verantwoorde en financieel haalbare wijze te hergebruiken. En met succes. Het resultaat is de productie van de Kennemer Mop, een baksteen gemaakt van vervuilde baggerspecie. Aldert van der Kooij werd door het publiek beloond met de publieksprijs. Andere genomineerden waren, ing Geert Janssen (project manager ingenieursbureau Fugro) en ing Bert Wensink (project manager Eaton Holec). De Ing. van het Jaar verkiezing wordt mede mogelijk gemaakt door United Technical Solutions (hoofdsponsor), Ingenieursservice en Nedap.

De Nederlandse Ingenieursvereniging NIRIA is dé beroepsvereniging voor hbo-ingenieurs met ruim 15.000 leden. De belangrijkste activiteiten zijn belangenbehartiging, kennisoverdracht en vertegenwoordiging van en voor de hbo-ingenieur. Dit vertaalt zich in het organiseren van lezingen, symposia, cursussen en andere activiteiten, de tweewekelijkse uitgave van het verenigingsblad NIRIA-Nieuws en het vakblad De Ingenieur. Zie voor meer informatie www.niria.nl