There is no business like show business

LOS ANGELES, California -- The Hollywood Foreign Press Association said Monday, 7 January, that the traditional Golden Globe Awards ceremony has been cancelled and will be replaced with a news conference format.

Geen knallende show dus… je kan wel spreken van een turbulent begin van het filmjaar 2008 want de The Golden Globe Award is de meest prestigieuze filmprijs van de VS, na de Oscars. De acteurs steunen de acties van de scriptschrijvers en zullen niet optreden tijdens de uitzending op zondag 13 januari.

Sinds November 2007 is Hollywood in de ban van de staking van de scenaristen. De inzet is een financiële compensatie voor de distributie van films en series op dvd’s, internet en mobiele telefoons.

Credit Management Award 2007
In April van het vorige jaar ben ik de trotste winnaar geworden van de Credit Management Award 2007. De Award werd uitgereikt tijdens het vierde Jaarcongres Credit Management op 18 april en ik mocht de Award in ontvangst nemen van oud-minister van Justitie, Benk Korthals.

De jury wist mijn case, die betrekking heeft op de internationale organisatie van credit management zeer te waarderen. Het slim inrichten van het totale credit management proces, daarbij optimaal gebruik makend van de aanwezige kennis in Nederland en andere Europese landen bleek de doorslaggevende factor om dit de winnende case te laten zijn. De case toont aan dat als de communicatie tussen de diverse partijen binnen internationaal credit management goed verzorgd is, dit tot betere resultaten kan leiden, terwijl de kosten voor de totale operatie afnemen.
 
De Award zorgde binnen NBC Universal ook voor veel aandacht wat uiteindelijk leidde tot de presentatie van de case aan onze corporate CFO in New York. Ook op corporate niveau was men onder de indruk van de case en de daarbij behorende internationale credit management filosofie. Tevens werd de immer groeiende rol van het credit management nogmaals benadrukt. Met name de bijdrage aan de betrouwbare informatie voorziening met betrekking tot het operationeel kasstroom overzicht (en voorspelling) is een belangrijk aandachtsgebied binnen de NBC Universal/GE-controllership omgeving.         

Maar de grootste impact was mischien wel de interesse van verschillende interne business units om hun credit management activiteiten onder te brengen in Amsterdam. Business units op het gebied van ‘Digital’ dat wil zeggen internet en mobiele telefoons, waren zeer geïnteresseerd en inmiddels zijn deze business units geïntegreerd in ons model. Deze groei-markten zijn niet voor niets de speelbal van de onderhandelingen van de schrijvers-staking. De ‘Digital’ markt heeft aantrekkingskracht op de gevestigde orde van media ondernemingen, nieuw gevormde digital-takken van de gevestigde media ondernemingen maar ook op opportunisten. De overeenkomst is duidelijk; iedereen wil een graantje meepikken. Vanuit een credit management oogpunt: verhoogd risico dus werk aan de winkel!

There is no business like show business is ook een parallel die je kunt maken. Er is altijd wat aan de hand en succes en tegenslag kunnen komen als een donderslag bij een heldere hemel. Voor mij persoonlijk een fantastische uitdaging, een uitdaging die ik graag wil aangaan met goed georganiseerde credit management processen die diepgeworteld zijn in de NBC Universal organistatie.  


Bob Kurpershoek, Senior Manager Global Collections NBC Universal én winnaar Credit Management Award 2007

Gerelateerde artikelen