Thema Jaarcongres Controlling 2014: The Real (Time) Business Controller

Wat bepaalt het verschil tussen succes of falen, tussen winst of verlies? Waarom is de ene onderneming succesvol terwijl de ander - bij dezelfde omstandigheden - van het toneel verdwijnt? Ben jij als controller degene die de sleutel tot succes in handen heeft?

Succesvolle ondernemingen hebben het vermogen om zich razendsnel aan te passen aan veranderende marktomstandigheden. Zij monitoren hun kansen en risico in real time en laten hun koers continu mee evolueren. Capaciteiten en middelen worden als gevolg ingezet op die plekken waar de meeste waarde gecreëerd wordt. Real (time) business controlling is de sleutel tot succes.

Hoe ontsluit uw Real (time) business controlling in u/uw organisatie? Unlock the power of Technology, Skills & Attitude

Unlock Technology
Investeer in technologie die het mogelijk maakt om (financiële) data te ontsluiten, te verrijken en te analyseren. Zet technologie in om betekenis te geven aan informatie en deze op maat beschikbaar te stellen op elke gewenste plaats en op elk gewenst moment. Succesvolle ondernemingen organiseren informatiestromen die de grip en het inzicht op de prestaties vergroten.

Unlock Skills
Investeer in de vaardigheden die het besluitvormingsproces verbeteren en de organisatie slagvaardiger maken. Het monitoren en analyseren van wat geweest is blijft cruciaal, maar uw toegevoegde waarde als controller zit in het helpen anticiperen van uw organisatie op wat komen gaat. Zorg dan ook voor de nodige kennis en vaardigheden om dit te doen op basis van objectieve data EN een diepgaande kennis van het business model, de markten en de operatie.

Unlock Attitude
Investeer in de proactieve en outward looking cultuur en hier bijhorende houding die nodig is om informatie op de juiste manier te analyseren en presenteren. Stimuleer uw organisatie zo tot de snelle en slagvaardige besluitvorming die nodig is om de kansen te pakken die het digitale tijdperk biedt…

In de 10de editie van het Jaarcongres Controlling dagen we je uit om ook in jouw onderneming de drie drijvende krachten achter business controlling te ontsluiten.

Dagelijks worden er miljoenen transacties op de beurs afgesloten door supersnelle computersystemen op basis van complexe algoritmes. De zogenaamde flitshandel. Koersinformatie wordt binnen een milliseconde geanalyseerd. Een seconde later verkopen dan een ander kan het verschil uitmaken tussen winst of verlies. Realtime informatie, snel beslissen, snel handelen. Het begint ook zijn weg te vinden in onze ondernemingen. Bereid je dus goed voor!

Meld u nu aan voor het Jaarcongres Controlling 2014

__________________________________________________________________________________

Meer weten over controlling? 3 tips:

1.  Bezoek het Jaarcongres Controlling op 1 april 2014
Ontmoet de top in Controlling op dinsdag 1 april 2014 tijdens het Jaarcongres Controlling in het NBC in Nieuwegein. Registreer vandaag en laat u inspireren door best practices en casepresentaties over The real (time) Business Controller. U bent tevens getuige van de uitreiking van de Controller of the Year Award 2014. Nieuwsgierig naar het programma? Voor het gehele programma en aanmelden gaat u direct naar Controlling.nl.

Wilt u als partner betrokken zijn bij het Jaarcongres Controlling? Mail dan Ezri Blaauw.

2. Volg een van de succesvolle controllersopleidingen
Bent u de volgende business controller? Volg de opleiding Certified Business Controller.
Wilt u als controller doorgroeien? Volg de training Controller als Businesspartner.
Het vak van de controller in vijf dagen. Volg de opleiding Controller in een Week.

3. Lees het Dossier Controlling Best Practices – Controller of the Year Award 2008-2013
Jaarlijks organiseren Alex van Groningen en Tijdschrift Financieel Management het Jaarcongres Controlling. Een onderdeel van dit congres is de uitreiking van de Controller of the Year Award. Ieder jaar wordt een aantal toonaangevende cases genomineerd waarbij de controllersfunctie een integrale rol heeft gespeeld. In dit dossier zetten we de genomineerde cases van de afgelopen jaren op een rij. Lees alle Best Practices in Controlling.
___________________________________________________________________________________

Gerelateerde artikelen