Tellow komt met bankrekeningen en betaalkaarten

Boekhoudprogramma Tellow gaat betaalrekeningen en betaalkaarten aanbieden.

Als first mover in Nederland gaat het boekhoudprogramma hiermee de strijd aan met challenger-banken zoals Revolut en N26, die naast bankdiensten juist boekhoudsoftware aan het ontwikkelen zijn om tot eenzelfde geïntegreerde oplossing te komen. De eerste rekeningen en bankpassen voor zzp’ers en microbedrijven in Nederland zullen volgend jaar op de markt verschijnen, stelt Thomas Vles, CEO van Tellow.

Bankieren is noodzakelijk om boekhouden en belastingen verder te versimpelen voor ondernemers. Met eigen bankrekeningen krijgen gebruikers realtime-inzicht in transacties en kan de software bonnen en facturen automatisch koppelen. Dat kan met bestaande bankkoppelingen zoals PSD2 niet. Tellow zal verschillende bankrekeningen creëren voor haar gebruikers, waarmee geld gealloceerd wordt voor nog te betalen kosten vanuit toekomstige btw-aangiften, geschatte inkomstenbelasting en openstaande facturen. Daarnaast kunnen gebruikers programma’s activeren om automatisch te sparen of om een buffer voor inkomsten op te bouwen op een aparte rekening. Tellow werkt samen met een andere bank om deze diensten aan te bieden.

Begin deze maand heeft het moederbedrijf van Tellow, Ageras Group, 35 miljoen euro opgehaald bij de Canadese bank CIBC. Een deel van dit kapitaal zal door Tellow gebruikt worden om de bankproducten te ontwikkelen en lokale acquisities te doen om groei te versnellen. Twee weken geleden heeft Ageras Group, het moederbedrijf van Tellow, het bedrijf Kontist overgenomen. De Duitse marktleider in bankieren voor freelancers heeft 150 medewerkers en begon in 2016 met het aanbieden van gratis bankrekeningen voor bedrijven. Sindsdien is het bedrijf gegroeid naar ruim 50.000 actieve bankgebruikers. Tellow kan de ontwikkeling van haar bankproducten versnellen met de technologie en ervaring van Kontist.