Tacstone speelt in op groei RPA-markt

Enorme groei RPA markt houdt aan. Tijd om op eigen benen te staan.

In 2018 voerde Tacstone het eerste RPA project uit. Sindsdien is er veel gebeurd. Nu, drie jaar later, hebben wij meer dan 40 organisaties op weg geholpen met hun RPA reis. Volgens analisten zal de RPA markt tot 2028 met ruim 32 procent per jaar blijven groeien. Dat betekent veel nieuwe projecten die gestart moeten worden. En veel, heel veel mensen die opgeleid moeten worden. Het ICT onderwijs blijft namelijk nog flink achter, waardoor het opleiden van RPA professionals in eigen huis noodzakelijk blijft.

Voor de Tacstone Groep is dit dan ook hét moment om een nieuwe onderneming te starten. Een nieuwe onderneming die voor 100% gericht is op het opleiden van (jong) ICT talent en het ondersteunen van bedrijven en instellingen met de start óf het vervolg van hun RPA reis. Tacstone Technology is de naam.

Over RPA
RPA (Robotic Process Automation) is een nieuwe technologie waarmee softwarerobots het menselijk handelen aan de computer kunnen simuleren. Softwarerobots kunnen, zonder dat we onze bestaande ICT systemen hoeven aan te passen, talloze taken van ons overnemen: E-mails lezen, facturen verwerken, gegevens invoeren, dossiers archiveren en nog veel meer. Softwarerobots werken sneller en accurater dan medewerkers van vlees en bloed, ze worden niet ziek en ze kunnen vele honderden uren tijdbesparing opleveren.

De Corona pandemie heeft met lockdowns en economische krimp gezorgd voor een flinke verstoring van onze arbeidsmarkt. Tel hierbij op het ontwrichtende effect van vergaande automatisering door de toepassing van nieuwe technologieën zoals RPA en het resultaat is een “dubbele disruptie”. Onze manier van werken verandert op dit moment echt fundamenteel. Deze verandering past in de vierde industriële revolutie, zoals enkele jaren geleden aangekondigd door het World Economic Forum (WEF).

Enorme groei RPA markt houdt aan

“De markt voor RPA groeit tot 2028 naar verwachting met gemiddeld 32 procent per jaar, tot ruim 12 miljard euro wereldwijd.”
– Grand View Research, April 2021

“De groei van hyperautomation in de afgelopen jaren was gigantisch en voor 2022 verwacht 85% van de grotere bedrijven nog méér te gaan investeren in hyperautomation”
– Gartner, Oktober 2021

Adoptie van RPA en AI in Nederland neemt toe, ICT onderwijs kan het tempo niet aan
Nederland loopt in deze ontwikkelingen niet voorop, maar het tempo waarmee technologieën zoals RPA en AI in Nederland worden geadopteerd neemt inmiddels wel toe. Het ICT onderwijs blijft helaas nog achter. We constateren dat de ICT opleidingen de snelheid van de nieuwe ontwikkelingen niet goed aankunnen.

Tacstone groep lanceert Tacstone Technology: marktleider als gespecialiseerde automation boetiek
Het RPA team van Tacstone is in relatief korte tijd gegroeid naar circa 30 medewerkers. Het team ondersteunt meer dan 40 klanten in sectoren zoals onderwijs, zorg, vastgoed, (openbaar) vervoer, familiebedrijven, zakelijke dienstverlening e.a.. Om te kunnen voorzien in de groeiende vraag én om de noodzakelijke opleiding van jong ICT talent in goede banen te kunnen leiden, worden de activiteiten nu ondergebracht in een nieuwe zelfstandige onderneming, met een eigen label: Tacstone Technology. Met 100% focus op het zinvol toepassen van de nieuwe technologie, maar met behoud van het kenmerkende Tacstone DNA. No nonsense consulting, kritisch, onafhankelijk, gericht op resultaat door een goede samenwerking. De andere activiteiten van de Tacstone groep gaan door onder de bestaande labels Tacstone Ventures en Tacstone Consulting.

Over Tacstone Technology
Tacstone Technology implementeert en beheert softwarerobots en ondersteunt klanten met projectbegeleiding, training, strategie, organisatieontwikkeling en besturingsvraagstukken. Tacstone Technology is specialist op het automation platform van RPA marktleider UiPath. De expertise van Tacstone Technology heeft geleid tot erkenning als UiPath Gold Partner en winnaar van een Global Award. Intensieve opleiding en kennisontwikkeling van RPA professionals staat centraal, met doorlopende trainingen en bootcamps voor medewerkers van klanten, eigen personeel, studenten en ook docenten aan MBO, HBO en Universiteiten, Veel projecten worden uitgevoerd in co-creatie met de klant, waarbij Tacstone on-the-job training geeft en de klant op weg helpt om eigen kennis en vaardigheden te ontwikkelen.

‘Vijftien jaar geleden is Tacstone opgericht met de ambitie om het betere alternatief te zijn voor de grote consultancybureaus. Dat doel is gehaald. Met Tacstone Technology zullen we blijven investeren in kennis van nieuwe technologieën én persoonlijke ontwikkeling van onze medewerkers. Onze ambitie is om de beste kennispartner te zijn voor alle bedrijven en instellingen die met RPA en AI willen starten of specifieke hulp nodig hebben bij het vervolg van hun RPA reis. ‘
– Rick Teunissen (Partner)