Symbid, The Funding Network oplossing voor financieringsproblemen

Symbid biedt met The Funding Network oplossing voor financieringsprobleem in het MKB. In 2015 verwacht het platform 700 miljoen euro aan bedrijfsfinancieringen te verschaffen.

Het Rotterdamse Symbid start vandaag met The Funding Network, een state-of-the-art platform dat als eerste ter wereld MKB-ondernemers en alle mogelijke vormen van vermogensverschaffing bijeen brengt om bedrijfsfinanciering te realiseren. Ook presenteert Symbid vandaag (bijna) real-time monitoring van de gefinancierde onderneming. 
Symbid verwacht een vliegende start en gaat ervan uit dat in 2015 zo’n EUR 700 miljoen aan financieringen via The Funding Network van Symbid lopen. Symbid geeft met deze technologie het startsein voor een revolutie in het bedrijfsfinanciering van het MKB: netwerk- en datagedreven financieringsmodellen waarin iedereen, van ondernemer tot investeerder en van bank tot consument zelf controle heeft over financieringsoplossingen.
__________________________________________________________________________
De Dutch FinTech Awards 2015 is hét platform voor toonaangevende FinTech-bedrijven. Duizenden banen in de bankwereld verdwijnen binnen enkele jaren door talloze ‘FinTech- startups’. Innovatieve bedrijven staan te popelen om talloze gefrustreerde klanten van financiële instellingen van dienst te zijn. Wereldwijd wordt er meer en meer geïnvesteerd in techbedrijven die de gevestigde orde graag omver willen werpen. Neem deel. Word lid van de FinTech Community, bezoek de FinTech Events, meld u aan voor de Dutch Fintech Awards 2015
__________________________________________________________________________  
 
Symbid heeft voor The Funding Network samenwerkingscontracten met veertig van de grootste aanbieders van kapitaal in Nederland (waaronder grootbanken) en is in staat om de vragende en biedende partijen bijeen te brengen. MKB-ers die financiering zoeken, hoeven voortaan maar naar één plek te gaan, zoals consumenten dat op internet doen voor muziek of een hotelovernachting.
Binnen EU meeste bedrijfsleningen in Nederland aan MKB geweigerd 
Met 39% aan geweigerde bedrijfsleningen staat Nederland aan kop in de EU, zo blijkt uit een onderzoek van de EU Commissie over MKB-financieringen over 2014 (zie bijlage, pagina’s 36 en 37). In Nederland bestond in 2014 bij het MKB een totale financieringsbehoefte van EUR 8,7 miljard en werd slechts EUR 5,3 miljard toegekend.
De oplossing van het probleem ligt volgens Symbid (in 2011 begonnen als een van de eerste aandelencrowdfunders ter wereld) niet bij overheidsregulering of meer bankleningen en zelfs niet bij nieuwe initiatieven als crowdfunding. Het gaat erom de moeizame toegang tot kapitaal voor het MKB structureel te verbeteren. 
 
 
“In deze tijd van landing pages op internet voor muziek en overnachtingen is het eigenlijk heel logisch dat een ondernemer die kapitaal zoekt naar één plek gaat. Of, zoals het in de sector heet, één Go-To Platform. The Funding Network van Symbid is een enorme vereenvoudiging en efficiëntieslag van financieringsmogelijkheden voor MKB-ers die op zoek zijn naar kapitaal, wat tot nu toe moeizaam ging.”, zegt Robin Slakhorst, mede-oprichter van Symbid. 
Monitoring
Een volgende radicale vernieuwing die Symbid deze week heeft gepresenteerd, is het mogelijk maken van (bijna) real-time monitoring van de gefinancierde onderneming.  Het verbeteren van de toegang tot meer financieringsmogelijkheden is het van groot belang dat de investeerders/uitleners (veel meer dan nu het geval is) met grote regelmaat weten hoe het bedrijf er financieel voorstaat om te kunnen bepalen hoe het met hun lening of investering is gesteld. Met deze kennis in het vooruitzicht zullen zij eerder bereid zijn kapitaal te verschaffen. Een speciaal door Symbid ontwikkeld monitoring technologie zorgt ervoor dat de uitlener of investeerder periodiek op de hoogte wordt gehouden van de financiële situatie van de kapitaalontvangende partij op basis van de meest actuele gegevens. De monitoring technologie presenteert als enige instrument verschillende vormen rapportages op een gestandaardiseerde wijze die vergelijking van bedrijven mogelijk maakt.

Gerelateerde artikelen