Succesbankier Dirk Scheringa zakelijk in het het slop

Beslaglegging op privé-eigendommen na ruzie om 130.000 euro schuld.

Ooit wilde Dirk Scheringa naar de beurs met de DSB-bank. In plaats daarvan staan er nu deurwaarders op zijn erf. Een vasthoudende schuldeiser heeft beslag gelegd op onder meer de woonboerderij en bankrekeningen van Dirk Scheringa, de voormalig topman van DSB Bank.

Dat meldt RTL Z op basis van documenten van de gerechtsdeurwaarder en de rechtbank Noord-Holland. Het gaat om ondernemer Nikos van der Laan van telemarketingbedrijf Convins.

Volgens een woordvoerder van Van der Laan heeft het bedrijf nog ruim 130.000 euro tegoed van een bedrijf waarbij Scheringa als bestuurder betrokken was. De komende weken wordt een bodemprocedure gestart om het geld te krijgen. De twee hebben al jaren ruzie.

Een curator heeft vastgesteld dat er bij het bedrijf van Scheringa, dat hij opzette na de val van de DSB Bank en waar Van der Laan nog geld van moet krijgen, sprake was van “onbehoorlijk bestuur”. Daardoor kunnen de bestuurders van het bedrijf aansprakelijk worden gesteld voor de schade. Een rechter moet deze bevindingen nog wel vaststellen.

(ANP)