Sterke daling fusies en overnames

Het totale aantal fusies en overnames in het eerste kwartaal is gezakt tot onder het niveau van 2005. Het aantal private equity-deals in het eerste kwartaal is de afgelopen drie jaar nog niet zo laag geweest.

De sterke daling deals is in de financiële sector sterker dan in andere sectoren. Dit is opzienbarend want de financiële sector behoorde de afgelopen drie jaar tot de meest actieve sectoren op het gebied van fusies en overnames. Een mogelijke reden kan zijn dat financiële spelers uitgaven uitstellen wegens onzekerheid op de financiële markten.

In totaal zijn er over het eerste kwartaal van 2008 123 deals gesloten met een totale waarde van €27 miljard. Hiermee is een eind gekomen aan een jaarlijkse trend van groei. De afgelopen drie jaar werden er ieder eerste kwartaal meer deals gesloten dan een jaar daarvoor.

De private equity-bedrijven zitten in hetzelfde schuitje als de financiële instellingen. Zij hebben in totaal 28 deals gesloten. In de afgelopen drie jaren zijn er niet zo weinig PE-deals gesloten in een eerste kwartaal.

“De onzekerheid in de financiële sector slaat over op de overnamesector”, aldus Pablo van Klinken directeur van KSU Uitgeverij.

Het volledige rapport vindt u op www.overfusies.nl

Gerelateerde artikelen