Staples koopt belang Corporate Express

Staples heeft op de markt 12,3 procent van de aandelen Corporate Express gekocht. Daarmee heeft de Amerikaanse handelaar in kantoorartikelen een belang van 35,6 procent in zijn Nederlandse branchegenoot veiliggesteld.

In februari 2008 bracht Staples een vijandig overnamebod uit op Corporate Express van 7,25 per aandeel. Afgelopen mei werd dit bod verhoogd naar acht euro en onlangs maakte Staples er 9,15 euro per aandeel van. Met dit laatste bod waardeert Staples het bedrijf op 2,03 miljard euro, exclusief een schuld van 999 miljoen euro.

Een aantal aandeelhouders met een belang van 23,3 procent in Corporate Express hebben toegezegd hun stukken aan te bieden. Dit zijn onder meer Centaurus, York Capital en Halcyon.

Afgelopen maand kwam Corporate Express zelf met overnameplannen van het Franse Lyreco om daarmee de voorgenomen overname van Staples af te weren. Op 18 juni aaanstaande zal er hiervoor toestemming worden gevraagd door de aandeelhouders.

De aandeelhouders die nu hun stukken hebben verkocht aan Staples hebben het Amerikaanse bedrijf gevolmachtigd op deze buitengewone aandeelhoudersvergadering tegen de Lyreco-transactie te stemmen, zo meldt het bedrijf vandaag.

Gerelateerde artikelen