Staking in metaal, bouw, industrie, logistiek, schoonmaak

Na de openbaar-vervoersstaking houden de vakbonden vandaag acties in een flink aantal andere sectoren: zowel stakingen als manifestaties.

Inzet van de acties van de vakbonden FNV, CNV, VCP, maar ook ouderenbond ANBO is een beter pensioenstelsel. de belangrijkste eisen zijn dat de pensioenleeftijd moet worden bevroren voor enkele jaren of teruggedraaid en zware beroepen moeten eerder met pensioen. De acties vinden vooral plaats in de bouw, de metaal en industrie.

Ziekenhuizen

Ook zullen er werkonderbrekingen zijn in de schoonmaak- en logistieke sector en de beveiliging. Leraren en personeel in de academische ziekenhuizen willen ook actievoeren, maar zullen dit doen in overleg met hun werkgevers.

De verwachting is dat reizigers op Schiphol hinder zullen ondervinden van acties van zowel schoonmakers als beveiligers. Die laatste groep houdt meerdere werkonderbrekingen van 33 minuten. Daarbij gaat telkens één controlepost dicht zodat vliegtuigpassagiers er wat langer over doen om naar hun vliegtuig te komen.