Spotcap verstrekt vaker en sneller een zakelijk krediet aan het MKB

Spotcap, een innovatieve online kredietverstrekker voor het midden- en kleinbedrijf en ZZP'ers, kondigt vandaag haar intrede in de Nederlandse markt aan.

Spotcap heeft een uniek `Credit Scoring´ systeem (algoritme) ontwikkeld, wat de huidige bedrijfsgegevens volledig automatisch analyseert. Dit maakt Spotcap veel sneller en hierdoor kan vaker, in vergelijking met traditionele kredietverstrekkers, een aanvraag worden goedgekeurd.
Eenvoudig een zakelijk krediet Volgens de Europese Commissie valt de meerderheid van het totale bedrijfsleven in Nederland onder het MKB. Zij zijn verantwoordelijk voor 60 procent van de omzet in het bedrijfsleven en 68 procent van de totale werkgelegenheid in Nederland. Bedrijven worstelen continu om toegang tot bedrijfsfinanciering te krijgen bij traditionele kredietverstrekkers, bijvoorbeeld omdat hun omvang te klein is of een financieel verleden ontbreekt. 
De Kamer van Koophandel geeft aan dat ruim 60 procent van de MKB-ondernemers op zoek is naar alternatieve bedrijfsfinanciering en het verkrijgen van een MKB krediet als grootste obstakel beschouwen. Spotcap kan hen, binnen enkele minuten, voorzien van een snel en flexibel zakelijk krediet van € 1.000,- tot € 100.000,-. Dit kan bijvoorbeeld als overbruggingskrediet gebruikt worden wanneer er kortstondig behoefte is aan extra bedrijfskapitaal.
Om in aanmerking te komen voor een zakelijk krediet bij Spotcap dient het bedrijf geregistreerd te staan in Nederland, over een Nederlandse zakelijke betaalrekening te beschikken en meer dan een jaar actief te zijn. In plaats van eindeloos veel papierwerk en een onnodig lang aanmeldingsproces dat traditionele kredietverstrekkers hanteren, biedt Spotcap klanten een online service aan met direct toegang tot een krediet. 
Het aanvragen van een zakelijk krediet kan in 3 eenvoudige stappen; registreer u op de website, upload eenvoudig recente belasting aangifte(s) of verbind als alternatief de zakelijke eBay- en binnenkort ook Bol.com account. Koppel tot slot de zakelijke betaalrekening. Het unieke algortime analyseert de huidige bedrijfsgegevens en de kredietwaardigheid. Vervolgens krijgt de ondernemer te horen of de aanvraag is goedgekeurd. Dit proces neemt slechts enkele minuten in beslag, terwijl dit bij traditionele kredietverstrekkers weken kan duren. 
__________________________________________________________________________
De Dutch FinTech Awards 2015 is hét platform voor toonaangevende FinTech-bedrijven. Duizenden banen in de bankwereld verdwijnen binnen enkele jaren door talloze ‘FinTech- startups’. Innovatieve bedrijven staan te popelen om talloze gefrustreerde klanten van financiële instellingen van dienst te zijn. Wereldwijd wordt er meer en meer geïnvesteerd in techbedrijven die de gevestigde orde graag omver willen werpen. Neem deel. Word lid van de FinTech Community, bezoek de FinTech Events, meld u aan voor de Dutch Fintech Awards 2015
__________________________________________________________________________ 
 
Vervolgens stelt Spotcap een niet bindend bod tot een krediet voor, waarbij het kredietlimiet en de kosten gecalculeerd zijn op basis van de kredietwaardigheid van het bedrijf. Na de bevestiging van de kredietvoorwaarden kunnen ondernemers het gewenste bedrag waar en wanneer ze willen opnemen.
“Met Spotcap willen we de groei van het midden- en kleinbedrijf ondersteunen en stimuleren, zodat ondernemers bijvoorbeeld extra personeel kunnen aannemen, het assortiment kunnen uitbreiden of kunnen investeren in wat dan ook om hun bedrijf te laten groeien. Dit doen wij door simpele en transparante financieringsmogelijkheden aan te bieden. Bedrijven moeten zich immers kunnen focussen op de groei van het bedrijf en niet op de financiering ervan”, aldus Toby Triebel, Co-Founder en CEO van Spotcap.”
Helaas worstelen bedrijven in Nederland om toegang tot een zakelijke financiering bij kredietverstrekkers te krijgen. Zo wordt de financieringsvraag van het midden- en kleinbedrijf relatief het meest afgewezen met meer dan 50%. Wij geven echter vaker het antwoord ‘ja’, zodat bedrijven kunnen investeren en groeien”, aldus Niels Turfboer, Managing Director Benelux & UK.
Over Spotcap Spotcap stelt eigenaren van midden- en kleinbedrijf, die meer dan een jaar actief zijn, in staat om hun bedrijf te laten groeien door middel van snelle en flexibele bedrijfsfinanciering. Spotcap heeft een uniek algoritme ontwikkeld om actuele bedrijfsgegevens en prestaties te beoordelen om zo op korte termijn krediet te verstrekken. Spotcap wordt in Berlijn geleid door Toby Triebel en Jens Woloszczak en is in september vorig jaar gelanceerd in Madrid. Het team bestaat op dit moment uit 40 experts op het gebied van kredieten, online en technologie en breidt haar activiteiten wereldwijd uit. Spotcap wordt ondersteund door Rocket Internet, ’s werelds toonaangevende wereldwijde internet-platform buiten de VS en China. Voor meer informatie: www.spotcap.nl