Splitsing ABN AMRO stap dichterbij

De afsplitsing van het deel van ABN AMRO dat in handen is van de staat is weer een stap dichterbij. De bank liet maandag weten dat crediteuren geen verzet hebben aangetekend tegen de splitsing in de zogenoemde 'verzetsperiode'.

De verzetsperiode ging in nadat ABN AMRO eind september documenten voor de splitsing had ingeleverd bij de Kamer van Koophandel.

Bij de overname van ABN AMRO door een consortium van Fortis, Royal Bank of Scotland (RBS) en Santander werd de bank ondergebracht in een holding. Santander heeft zijn onderdelen daar al uit gehaald. De overige delen, waaronder het deel van Fortis dat nu in handen is van de staat, zitten er nog in.

Herstructureringsproces
Nu er verder geen bezwaar is aangetekend, kan ABN AMRO beginnen met het herstructureringsproces, waarbij de door de Nederlandse staat verworven bedrijfsonderdelen en activiteiten worden ondergebracht in een nieuwe rechtspersoon, genaamd ABN AMRO II N.V.

De overheid blijft daar voorlopig eigenaar van. De naam van de resterende onderdelen wordt gewijzigd in The Royal Bank of Scotland, schrijft ABN AMRO in een persbericht.

ABN AMRO liet vorige maand weten de splitsing in het eerste kwartaal van 2010 af te willen ronden. Eerder lag de streefdatum ergens eind dit jaar.

Gerelateerde artikelen