Software AG benoemt Nederlandse Managing Director

fallback
Software AG Nederland is verheugd de aanstelling van haar nieuwe MD bekend te maken, in de persoon van de voormalige managing director van SAS Institute, Huub Janse. Janse zal verantwoordelijk worden voor het leiden van de dochteronderneming van Software AG in Nederland, bestaande uit 75 werknemers.

Software AG ontwikkelt producten en oplossingen die de XML (Extensible Markup Language) standaard ondersteunen. Volgens IDC is Software AG de wereldwijde marktleider op het gebied van XML databases dankzij haar voortreffelijke Tamino XML Server. Janse’s doel is die leidende positie te behouden en het bestaande klantenbestand in Nederland verder uit te breiden.

Janse was van 2000 tot nu verantwoordelijk voor de Nederlandse dochteronderneming van SAS Institute. Hiervoor werkte hij meer dan tien jaar in diverse functies bij Oracle, onder andere als directeur van channel sales en marketing en als directeur van applicaties and technologie sales.

“We zijn ervan overtuigd dat we met Huub Janse een zeer ervaren en effectieve manager in huis hebben gehaald,” zei Andreas Zeitler, lid van de raad van bestuur bij Software AG. “Zijn ruime managementervaring bij zowel Oracle als SAS, die dezelfde ‘go to market’ modellen hebben als Software AG en ook dezelfde softwareoplossingen aan ondernemingen leveren, zijn een ideale voorbereiding op de taken die hem bij Software AG te wachten staan.”

“Deze baan geeft me de mogelijkheid om in een Europese, internationale omgeving te werken en tegelijkertijd eindverantwoordelijk te zijn voor een sales georiënteerde organisatie in Nederland,” zei Huub Janse. “Software AG heeft een ervaren sales en services team en een voortreffelijk klantenbestand. Ik kijk ernaar uit het team te coachen en samen met hen onze klantenportfolio verder te ontwikkelen en uit te breiden.”