Sissy-Boy vraagt surseance van betaling aan

De eigenaar, Brand Retail Group, onderzoekt de mogelijkheden van een doorstart.

De directie van Sissy-Boy heeft surseance van betaling aangevraagd voor het in 1982 opgerichte Nederlandse mode- en lifestylemerk.
De Brand Retail Group (BRG) heeft het afgelopen jaar onder meer gesneden in de overhead, de collectie aangescherpt en investeringen gedaan in de winkels en online-activiteiten van Sissy-Boy. De tegenvallende verkopen eind vorig jaar hebben de onderneming ernstig onder druk gezet, aldus een woordvoerder.

Lees ook: Zo voorkom je een faillissement

Daarna werd besloten om te zoeken naar een koper die bereid zou zijn om in Sissy-Boy te investeren. BRG heeft de afgelopen periode met verschillende partijen gesproken, dat heeft geleid tot vergevorderde gesprekken met een Nederlands familiebedrijf dat actief is in dezelfde sector. Nadat deze partij zich onverwacht terugtrok, was de directie van Sissy-Boy genoodzaakt surseance van betaling aan te vragen.
De circa 45 winkels in de Benelux en de webshop van Sissy-Boy blijven voorlopig open. Er werken ruim 600 mensen bij Sissy-Boy en de omzet was vorig jaar 60 miljoen euro.