Senioren ontdekken de voordelen van bankieren

fallback
Van 24 tot en met 28 september 2003 is de Rabobank te vinden op de 50+ Beurs in de Koninklijke Jaarbeurs in Utrecht waar zij een stand deelt met SeniorWeb. De Rabobank werkt intensief samen met SeniorWeb op het gebied van cursussen en voorlichting aan senioren over het gebruik van internet bankdiensten. Naast de landelijke samenwerking bestaan er inmiddels 200 lokale partnerships tussen lokale Rabobanken en lokale SeniorWeb-afdelingen.

In de stand van SeniorWeb en de Rabobank kunnen bezoekers onder meer kennismaken met het Rabo Internetbankieren en mogen ze één euro overmaken op hun eigen rekening. Naast minicursussen Internetbankieren demonstreren seniorenvoorlichters van de Rabobank de werking van de Rabox® (het Internetpakket van de Rabobank), de Random Reader en de Rabofoon. Tussen 12.00 en 13.00 uur zijn er dagelijks groepssessies. SeniorWeb biedt bezoekers een gratis lidmaatschap van drie maanden en een verrassingspakket.

Bezoekers kunnen in de stand van de Nederlandse Vereniging van Blinden en Slechtzienden kennis maken met door de Rabobank geïntroduceerde sprekende; Chipknip-oplaadpunt. Een stem helpt senioren of mensen met een visuele beperking door de oplaadprocedure heen. Klaas van der Laan, manager Distributie Rabobank Nederland: “Steeds meer senioren ontdekken de voordelen van de Rabofoon en het Rabo Internetbankieren. Het is niet alleen snel en gemakkelijk, maar bovendien ook veiliger. Je kunt immers in je eigen vertrouwde omgeving al je bankzaken regelen. De belangstelling voor de Internetcursussen die SeniorWeb samen met de Rabobank verzorgt, overtreft dan ook alle verwachtingen. Daar zijn we als bank natuurlijk ontzettend blij mee.”

Voor klanten die moeten wennen aan pinnen en chippen of het regelen van bankzaken per telefoon of computer heeft de Rabobank de handleiding Modern bankieren geschreven. Ook worden er trainingen “Modern betalen verzorgd”. Samen met Addo Stuur hebben Rabobank en SeniorWeb het cursusboek Rabo Internetbankieren uitgegeven.

De 50+ beurs vindt plaats van van 24 tot en met 28 september 2003 in de Koninklijke Jaarbeurs (Beatrixgebouw) in Utrecht. Openingstijden van 9.30 uur tot 17.00 uur. Entreeprijs: ¤ 15. Een kortingsbon van ¤ 2,50 kan men downloaden van www.50plusbeurs.nl
Stand SeniorWeb/Rabobank: Hal 2, rij F, stand 038 Stand NVBS/Rabobank: Hal 4, rij C, stand 040.

Gerelateerde artikelen