Schouw Informatisering neemt Building IT over

fallback
Schouw Informatisering en Building IT Solutions vormen vanaf heden één organisatie. Een organisatie die zich uitsluitend richt op de automatisering van bedrijfsprocessen van handels- en productiebedrijven operationeel in food & beverage. Door het verwerven van alle aandelen, is Building IT nu officieel een dochteronderneming van Schouw Informatisering. Voor wederzijdse opdrachtgevers heeft de overname diverse voordelen: naast continuïteit van de geboden softwareoplossing en verbreding en verdieping van de branchekennis, biedt Schouw Informatisering nu ook bredere expertise op het gebied van netwerkinfrastructuren.

Schouw Informatisering bestaat zeven jaar en is Microsoft Gold Certified Business Solutions Partner voor de food & beveragesector. Door een constante focus op deze branche en ontwikkeling van branchespecifieke softwareoplossingen, heeft Schouw Informatisering een groot aantal tevreden opdrachtgevers verworven. John Schouw, directeur Schouw Informatisering: “De belangrijkste reden voor de overname is dat door de succesvolle groei van Schouw Informatisering we te maken hebben met een tekort wat betreft ervaren consultants en projectleiders. Building IT kan ons onder andere op dit gebied goed aanvullen, want het blijft moeilijk om goed opgeleide mensen te werven met ervaring in ERP-implementaties in de voedingsmiddelenindustrie.” John Schouw voegt daar nog aan toe: “Wellicht stelt Schouw hoge eisen, maar door vast te houden aan ons kwaliteitsniveau maakt Schouw Informatisering ERP-projecten gegarandeerd succesvol. Building IT heeft professionals in dienst met jarenlange ervaring in ERP-implementaties in de food & beveragesector. Samen zijn we in deze sector niet alleen marktleider, maar ook superspecialist.”

Oprichter van Building IT Solutions, Tjeu van der Cruijsen is al meer dan 30 jaar actief als softwareconsultant in de foodsector, waarvan de laatste 17 jaren als directeur/eigenaar. Tjeu van der Cruijsen heeft de volgende reden voor de overname: “In plaats van op eigen kracht door blijven investeren in modernisering en uitbreiding van onze eigen toepassing FOOD/400®, heb ik contact gezocht met de belangrijkste in food gespecialiseerde Microsoft Navision partner, Schouw Informatisering. Vervolgens heb ik voorgesteld om de zorgvuldig en ruim opgebouwde foodexpertise samen te brengen in één organisatie en op termijn in één product.” Tjeu van der Cruijsen blijft na de overname betrokken als lid van het managementteam van Schouw Informatisering.

Schouw Informatisering en Building IT verwachten dit jaar samen een omzet van meer dan 10 mln euro te realiseren. In totaal werken er bij Schouw Informatisering nu 65 medewerkers. Alle opdrachtgevers zijn op de hoogte gesteld van de nieuwe situatie en per individuele opdrachtgever zal in overleg bekeken worden hoe zij het beste kunnen worden ondersteund. Voorop staat de continuïteit van de huidige softwareoplossing.