Schillebree Industries neemt Mennega Groep over.

fallback
Schillebree Industries BV heeft overeenstemming met de curator bereikt om alle activa en activiteiten van de Mennega Groep over te nemen. Het gaat hier om de ondernemingen van de Mennega Groep, Mennega Belegging en Beheer BV, Mennega Gasselte Metaalconstructies BV en Constructiewerkplaats - Machinefabriek Mennega BV.

Mennega is in 1938 opgericht en is gevestigd in Gasselte (Drente). Het bedrijf is specialist op het gebied van de constructie van roestvast staal, aluminium en staal. Ook verzorgt de onderneming de montage van de vervaardigde delen. Mennega levert onder andere aan rioolzuiveringsinstallaties en weg- en waterbouwprojecten. De onderneming had in 2002 een omzet van circa EURO 4.000.000.

Doorstart
Vooralsnog wil Schillebree Industries met circa twintig van de 35 medewerkers een doorstart doorvoeren, waarbij de goed ingevoerde en vertrouwde naam Mennega binnen de nieuwe organisatie Mennega Constructies BV gehandhaafd zal blijven. De onderneming zal zelfstandig haar werkzaamheden op de huidige locatie voortzetten. Direct na het ondertekenen van de overeenkomst op 3 juli 2003 is Schillebree Industries in overleg getreden met alle belanghebbenden, voor een spoedig herstel van de relatie en de werkzaamheden.

Strategie
Schillebree Industries is een investeringsmaatschappij die uitsluitend is gericht op industriële activiteiten, en is onderdeel van Schillebree Beheer BV. De overname van de Mennega Groep door Schillebree Industries past binnen de strategie om kwalitatief goede industriële ondernemingen te versterken met management en middelen, voor een verdere continuïteit van de onderneming en het bewerkstelligen van een verdere groei, met name binnen gespecialiseerde activiteiten.