SAP legt ontwikkelingen dashboard- en scorecard Business Objects stil

De recente overnames op het terrein van Business Intelligence en Performance management geven aanleiding tot ingrijpende reorganisaties en belangrijke strategische wijzigingen in productportfolio s. Mastodont SAP schrapt daarom belangrijke ontwikkelingen bij onder meer Business Objects met name op het gebied van dashboarding en scorecarding. Reden te meer om andere gespecialiseerde Performance Management oplossingen in het vizier te houden!

SAP saneert softwareportfolio Met de overname van Business Objects is er enige overlap ontstaan in SAP’s softwareportfolio. De overlap zit met name in producten van bedrijven die SAP en Business Objects eerder hadden overgenomen, zoals Pilot Software en OutlookSoft (SAP), en ALG, SRC en Cartesis (Business Objects).

Die overlap wil de Duitse leverancier van bedrijfstoepassingen elimineren. Concreet betekent het dat SAP voor financiële planning de kaarten zet op het product van OutlookSoft, dat binnen de SAP-portfolio SAP Business Planning en Consolidatie is geworden. Gebruikers van de SRC-software die Business Objects inbracht, zullen op termijn moeten migreren.

Voor winst- en kostenbeheer geeft SAP de voorkeur aan Activity Analysis, zoals Business Objects de software van ALG is gaan noemen. Tot nog toe levert SAP hiervoor software van Acorn Systems onder de naam SAP Business Profitability Management.

Voor consolidatiedoeleinden volgt SAP een tweesporenbeleid. Hoofdproduct wordt de Cartesis-software die Business Objects inbracht. Klanten die de voorkeur geven aan een tool dat consolidatie en planning verenigt zullen echter door kunnen blijven werken met het OutlookSoft-product dat onderdeel uitmaakt van SAP-BPC.

Voor strategisch management, inclusief dashboard- en scorecard-hulpmiddelen, kiest SAP voor zijn Strategy Management-product dat het oorspronkelijk van Pilot Software overnam. De ontwikkelingen die op dit vlak bij Business Objects gaande zijn, worden stilgelegd.

Gerelateerde artikelen