Salariskloof tussen mannen en vrouwen bij Deloitte

Vrouwen werden rond 2005 bij Deloitte op alle niveaus aanmerkelijk minder betaald dan mannen. Dat wordt geconcludeerd uit gegevens uit de Sony Pictures-hack die online zijn gezet.

De website fusion.net heeft informatie opgediept die afkomstig zou zijn van een gehackte computer van een Sony-medewerkster die eerder bij Deloitte werkte. Het gaat om een intern Deloitte-onderzoek uit 2005 naar salarisgegevens van dertigduizend medewerkers.
Uit dat onderzoek blijkt dat vrouwen op alle niveaus minder betaald kregen dan mannen. De verschillen zijn vooral groot in de salarisklasse rond 80.000 dollar, en lopen dan op tot rond de 25 procent. Terwijl bij Deloitte in die jaren nauwelijks meer mannen werkten dan vrouwen, bevonden zich onder de 100 meest verdienende medewerkers slechts 15 vrouwen. Onder de top 50 waren dat er 7.
 
De PC van de vrouw is een van de vele computers van het filmbedrijf Sony Pictures die in november zijn gehackt door een groep die zich GOP noemt, Guardians of Peace. Vorige week zou een torrent van 27GB online gezet waarin bedrijfsdocumenten zouden zijn opgenomen.  

Gerelateerde artikelen