Salaris BI-specialisten flink gestegen ten opzichte van 2014

BI-specialisten in loondienst hebben hun salaris in 2015 flink zien toenemen. Gemiddeld is het salaris begin dit jaar gestegen met 9 procent.

Dit blijkt uit onderzoek van Progressive Recruitment waarin de verdiensten in de BI-arbeidsmarkt in de afgelopen vier jaar zijn geanalyseerd. 
Zelfstandig versus loondienst
In het onderzoek zijn ook de verdiensten van zelfstandige professionals geanalyseerd. Per saldo verdient deze groep meer dan de vaste krachten. De inkomstenstijging blijft echter achter; voor zelfstandige BI-specialisten geldt namelijk een stijging van slechts 0,5 procent. Dit is het tweede jaar op rij dat de inkomstenstijging van zelfstandige BI-specialisten achterblijft. Vorig jaar steeg het inkomen met 7 procent, terwijl het salaris van vaste krachten toenam met 14 procent.
Over vier jaar
Kijkend naar de totale gemiddelde stijging over de afgelopen vier jaar, ligt de zelfstandige BI-specialist nog steeds aan kop. Gemiddeld zijn zij 18 procent meer gaan verdienen in 2015 dan in 2012. Voor BI-specialisten in vaste dienst is die stijging 15 procent. Dat de gemiddelde stijging van BI-specialisten in loondienst over de afgelopen vier jaar lager uitvalt, heeft te maken met een salarisdip in 2013. Toen was er sprake van een daling van maar liefst 7 procent. 
“Professionals in specialistische functies binnen de IT zoals Business Intelligence zijn erg in trek”, aldus Anass El Gayate, business manager bij Progressive Recruitment. “Er ontstaat hierdoor een hogere arbeidsmobiliteit en werkgevers realiseren zich dat maar al te goed. Dat het salaris met 9 procent is gestegen, laat zien dat werkgevers hun vaste medewerkers graag willen behouden. Het is onherroepelijk dat ook de beloning van zelfstandige professionals evenredig gaat stijgen. Hier ligt een mooie uitdaging voor deze categorie, want zij kunnen hun huid duurder gaan verkopen.” 
____________________________________________________________________________________
Bent u betrokken bij informatievoorziening voor strategische besluitvorming? Speelt u een actieve rol in Business Intelligence (BI) en Analytics projecten? Volg dan de training BI voor Financials. Analyseer uw bedrijfsinformatie en vergroot direct de toegevoegde waarde van Finance aan de Business. Meld u direct aan.
____________________________________________________________________________________

Gerelateerde artikelen