Rubrik lanceert Alta 4.2, de nieuwste versie van zijn Cloud Data Management-platform.

Het bedrijf breidt zijn zakelijke datacentrummogelijkheden verder uit met nieuwe Solaris en AIX-bescherming

Met Alta 4.2 versterkt Rubrik zijn positie als controleplatform voor de zakelijke hybride cloud, met verdere ondersteuning voor de privécloud, publieke cloud en traditionele datacenter workloads. Gebruikers van Rubrik kunnen vanaf nu een brede set cloud-native AWS EC2-workloads en traditionele platformen als AIX en Solaris beschermen met dezelfde datamanagementsoftware en zodoende organisaties helpen het gat tussen bestaande en toekomstige infrastructuren te dichten.

De meeste bedrijven zijn geïnteresseerd in de ontwikkeling van een hybride cloud computing-strategie om te kunnen profiteren van de voordelen van publieke cloudinfrastructuur as a service of platform as a service. Dat biedt betere elasticiteit, wendbaarheid en algehele operationele efficiëntie. Uit gegevens van Gartner’s Data Center Infrastructure & Operations Management Summit blijkt dat 32% van de IT-leiders de ontwikkeling van een private/ publieke/ hybride cloudstrategie de grootste uitdaging vindt. Bedrijven die de hybride cloud adopteren zijn op zoek naar flexibiliteit om workloads snel van omgeving naar omgeving te kunnen migreren als de situatie daarom vraagt.

“Er is geen twijfel mogelijk: hybride cloud is de toekomst, en adoptie wordt gedreven door zowel bestaande workloads als toekomstige architectuur, zegt Arvind Nithrakashyap, Chief Technology Officer bij Rubrik. “We hebben Alta 4.2 gebouwd om ieder aspect van een zakelijke hybride cloudstrategie mogelijk te maken. Ons doel is om het voor organisaties makkelijker te maken om de publieke cloud in gebruik te nemen en een AWS-achtige, selfservice-cloud voor henzelf te bouwen. En we zorgen ervoor dat alles in één oplossing wordt geïntegreerd, zodat het infrastructuurteam dezelfde Rubrik-ervaring heeft, of het nu met UNIX-workloads werkt of met cloud-native applicaties.”

Cloud-native databescherming via één controlepaneel

Nu bedrijven nieuwe cloud-native applicaties uitrollen voor kunstmatige intelligentie, real-time analytics, IoT en andere toepassingen, biedt Rubrik Amazon Web Services EC2-native backup en lifecyclemanagement om deze applicaties in de cloud te beschermen. Of je Rubrik uitrolt in een datacentrum of op AWS, Rubrik Cloud Data Management kan iedere applicatie die op Amazon EC2 draait indexeren, catalogiseren en beschermen. Met de API-gebaseerde functionaliteit van AWS versimpelt Rubrik het backup- en recoveryproces, en maakt het mogelijk alles in de cloud te draaien – productieapplicaties, brondata, backup- en recoverysoftware, en archivering.

Nieuwe simpelheid en beheersbaarheid voor managed service providers via self-service en privécloud

Door verder te bouwen op de multi-cloudfundering van eerdere Alta-releases, integreert Rubrik Alta 4.2 met vCloud Director, VMware’s populaire platform voor het maken van een elastische privécloudomgeving. Aan managed service providers en grote bedrijven met meerdere huurders biedt Rubrik zijn Envoy-service, om de self-service te versimpelen en versnellen. Envoy biedt een serviceprovider het Rubrik-cluster in een tenant-netwerk, wat het makkelijk maakt voor eindgebruikers om hun backupdiensten aan te passen in een flexibele gedeelde privécloud. Daarmee kan iedere organisatie, van kleine dienstverleners tot grote, complexe IT-afdelingen, backup-as-a-service aanbieden.

“Rubrik schaalbare platform en betrouwbare oplossing zorgt ervoor dat we onze veilige managed privécloud kunnen ondersteunen met naadloze disaster recovery voor gebruikers over de hele wereld,” zegt Arash Marzban, Director of Product Management bij Armor. “Rubrik’s nieuwste release laat zien dat ze vastberaden zijn om managed service providers innovatieve producten aan te bieden.”

Verder uitbreiden naar het zakelijke datacentrum

De hybride cloud belooft daarnaast het gat tussen oude, traditionele datacenterapplicaties en de nieuwe infrastructuur van de toekomst te dichten. Daarom beschermt Rubrik Alta 4.2 zowel IBM AIX en Oracle Solaris binnen het kernproduct, en biedt bedrijven daarmee dezelfde set datamanagementtools die ze gebruiken voor andere fysieke, gevirtualiseerde en cloudgebaseerde workloads. Organisaties kunnen beginnen met het verplaatsen van enkele van deze workloads naar de cloud binnen een paar uur. En wat betreft grotere bedrijven, die Rubrik hebben geadopteerd: het ondersteunen van gepatenteerde besturingssystemen maakt het makkelijker om te standaardiseren op het Rubrik-platform.

“We zijn voorstanders van de moderne Rubrik-benadering tussen onze fysieke en virtuele omgevingen”, zegt Kevin Mortimer, Infrastructure Services Manager bij de University of Reading. “We zijn blij dat we met Rubrik Alta 4.2 het platform verder naar het datacenter kunnen uitbreiden en zo onze benadering van backups kunnen revolutionariseren.”