Ruben Baldew wordt nieuwe CFO Accell Group

Accell Group N.V. maakt bekend dat de Raad van Commissarissen het voornemen heeft om Ruben Baldew, momenteel financieel directeur van Unilever Thailand, met ingang van 1 november 2018 te benoemen tot Chief Financial Officer (CFO) en lid van de Raad van Bestuur.

Ruben Baldew is de opvolger van Hielke Sybesma die in mei van dit jaar Accell Group verliet. In totaal was Sybesma 23 jaar in dienst bij de fabrikant van ondermeer Batavus- en Sparta-fietsen. Ook was hij interim-CEO, toen René Takens vertrok bij het bedrijf.

Lees ook: CFO Accell Group vertrekt

“We zijn verheugd dat we de komst van Ruben als nieuwe CFO van Accell Group vandaag kunnen bevestigen. Ruben heeft ruime ervaring als CFO en in andere leidinggevende posities op het gebied van finance”, stelt Ab Pasman, voorzitter van de Raad van Commissarissen van Accell Group. “Daarnaast heeft hij IT ervaring opgedaan door ERP implementaties en digitale veranderingsprojecten. Die combinatie maakt hem zeer geschikt om samen met Ton en het grotendeels vernieuwde en versterkte management team de uitrol van de nieuwe strategie en de transitie van Accell Group in de komende jaren vorm te geven.”

Ton Anbeek, CEO van Accell Group, vertelt in een persbericht van Accell: “Ik ben blij met de komst van Ruben als onze nieuwe CFO en ik kijk uit naar onze samenwerking. We hebben in de afgelopen maanden ons senior management team uitgebreid en versterkt en met deze benoeming van Ruben zijn alle cruciale posities op groepsniveau en in de regio’s ingevuld. Er staat nu een sterk vernieuwd team met een goede mix van ervaring, kennis en jong talent wat een positieve drive en nieuwe dynamiek met zich meebrengt. Met dit team gaan we Accell Group klaarstomen voor de toekomst. We gaan slimmer inspelen op de vraag van consumenten, sterker inzetten op beleving en werken aan innovatieve (e-)bikes en slimme mobiliteitsoplossingen voor sport, recreatie, woon-werk en transport in en buiten de steden.”

Baldew (1977) studeerde fiscaal recht aan de Universiteit Leiden en heeft een postdoctorale opleiding tot register controller afgerond aan de Universiteit van Maastricht. Hij startte zijn loopbaan in 2001 bij Unilever waar hij verscheidene financiële functies bekleed heeft in verschillende landen. Hij heeft gewerkt als finance partner in de supply chain, procurement, marketing en verkoop. Zo was hij financieel directeur voor de Europese supply chain van wasmiddelen en verzorgingsproducten en later financieel directeur voor Unilever Benelux. Op dit moment is hij financieel directeur voor Unilever Thailand. Naast de financiële verantwoordelijkheid  was hij in de laatste rollen ook nauw betrokken bij IT zoals op het gebied van ERP en CRM.

De Raad van Commissarissen heeft het voornemen om Ruben Baldew formeel te benoemen als CFO en lid van de Raad van Bestuur nadat de aandeelhouders officieel in kennis zijn gesteld van de voorgenomen benoeming. Daarvoor zal Accell Group in oktober 2018 een Buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders houden. Na formele benoeming zal de Raad van Bestuur bestaan uit drie leden; Ton Anbeek (CEO), Ruben Baldew (CFO) en Jeroen Both (CSCO).

Over Accell Group

Accell Group richt zich internationaal op de midden- en hogere segmenten van de markt voor fietsen en fietsonderdelen en -accessoires. De onderneming heeft marktleidende posities in Nederland, België, Duitsland, Italië, Frankrijk, Finland, Turkije, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. In Europa is Accell Group marktleider in fietsen, gemeten in omzet. De bekendste merken van Accell Group zijn Haibike (DE), Winora (DE), Batavus (NL), Sparta (NL), Koga (NL), Lapierre (FR), Ghost (DE), Raleigh en Diamondback (UK, US, CA), Tunturi (FI), Atala (IT), Redline (US), Loekie (NL) en XLC (internationaal). Wereldwijd werken er circa 3.000 mensen in achttien landen voor Accell Group en haar dochterondernemingen. Accell Group heeft productievestigingen in Nederland, Duitsland, Frankrijk, Hongarije, Turkije en China. De producten van Accell Group vinden hun weg naar meer dan zeventig landen. Het hoofdkantoor van de onderneming is gevestigd in Heerenveen. De aandelen Accell Group worden verhandeld op de officiële markt van Euronext Amsterdam en zijn opgenomen in de Amsterdam Smallcap-index (AScX). In 2017 werden circa 1,3 miljoen fietsen verkocht en werd een omzet gerealiseerd van meer dan € 1 miljard.