Ruben Baldew nieuwe CFO bij fietsfabrikant Accell Group

Dat is vandaag besloten in een Bava. Per 1 november bestaat de raad van bestuur verder uit CEO Ton Anbeek en CSCO Jeroen Both.

Eerder zei Ab Pasman, voorzitter van de raad van commissarissen van Accell Group, dat hij verheugd is over de komst van Baldew: “Hij heeft ruime ervaring als CFO en in andere leidinggevende posities op het gebied van finance. Daarnaast heeft hij IT-ervaring opgedaan door ERP-implementaties en digitale veranderingsprojecten.” 

Baldew studeerde fiscaal recht aan de Universiteit Leiden en heeft een postdoctorale opleiding tot register-controller afgerond aan de Universiteit van Maastricht. Hij begon zijn loopbaan in 2001 bij Unilever, waar hij verscheidene financiële functies heeft bekleed, onder andere als finance partner in de supply-chain, procurement, marketing en verkoop. Tot voor kort was hij werkzaam als financieel directeur voor Unilever Thailand.

Accell Group is in Europa marktleider op het gebied van fietsen, met een omzet van ruim 1 miljard euro. Het bedrijf voert onder andere de merken Batavus, Sparta, Koga en Raleigh. Accell Group telt ongeveer 3000 man personeel in achttien landen.