Rothschild & Co en Marktlink leiden bij aantrekkende M&A

Kwartaaloverzicht overname- & fusiemarkt

In het derde kwartaal van dit jaar zijn zowel dealvolume als dealwaarde aan fusies en overnames gestegen. Rothschild & Co en BNP Paribas nemen de eerste twee plekken in op het overzicht qua dealwaarde, terwijl KPMG de top 3 binnenkomt vanaf de vijfde positie (ten opzichte van een kwartaal eerder). Dat schrijft de website voor de fusie- en overnamemarkt MenA.nl op basis van een analyse van de dealdatabase.

  • herstel M&A lijkt zichtbaar
  • Marktlink deed de meeste overnamedeals
  • Rothschild & Co gaat stellen

De positiewisselingen werden mede gestimuleerd door grote transacties, zoals een deelname van de Nederlandse -staat die een half miljard euro investeerde in Stedin-. Rothschild & Co diende hierin als adviseur terwijl de verkoop van Eriks aan Lone Star werd geadviseerd door BNP Paribas. [Artikel gaat verder na deze alinea]


Als toonaangevende bron voor financieel nieuws, financiële strategieën en inzichten in finance, helpt FM.nl financieel directeuren, hoger financieel management en CFO’s om voorop te blijven lopen.

Schrijf u daarom nu in voor de FM-nieuwsbrief met al het relevante nieuws en unieke en inspirerende (netwerk)evenementen en volg ons op Linkedin.


Volumedeals

In termen van dealvolume blijft Marktlink de ranglijst aanvoeren met maar liefst 41 transacties, gevolgd door Oaklins Netherlands en Rabobank op de tweede en derde plaats met respectievelijk 23 en 21 deals.

Herstel in M&A

Volgens experts duiden deze ontwikkelingen op herstel in de M&A-markt die, ondanks geopolitieke onzekerheden, een positiever vooruitzicht biedt voor 2024. De sterke groei in dealactiviteit getuigt van een gunstigere periode voor M&A, waarbij zowel verkopers, kopers als investeerders steeds actiever worden.

Ondanks een eerder lage overnamemarkt lijkt het sentiment positiever te worden, ondersteund door verbeterende en stabiliserende financieringsmarkten en het vooruitzicht op een positief M&A-momentum voor 2024.

 

Gerelateerde artikelen