Ronald Brus benoemd tot CEO van Crucell

fallback
Het Nederlandse biotechnologiebedrijf Crucell NV maakte vandaag de benoeming bekend van Ronald H.P. Brus, arts, tot nieuwe Chief Executive Officer. Bij de bekendmaking zei Pieter J. Strijkert, PhD, voorzitter van Crucells Raad van Commissarissen dat Dinko Valerio, PhD, als onderdeel van de geplande managementwijziging is afgetreden als President en CEO.

De Raad van Commissarissen heeft Ronald Brus (40) met ingang van 26 januari 2004 benoemd tot President en CEO. Hij zal ook de rol van voorzitter van de Raad van Bestuur vervullen. Daarnaast heeft de Raad van Commissarissen Crucells Chief Scientific Officer Jaap Goudsmit (52), arts, PhD, met ingang van 26 januari 2004 aangesteld als lid van de Raad van Bestuur

Ronald Brus trad in 1997 als Executive Vice President Business Development in dienst bij Crucell, en was verantwoordelijk voor alle licentieovereenkomsten en commerciële samenwerkingen. In maart 2003 werd hij benoemd tot Chief Operating Officer, waarbij hij verantwoordelijk werd voor de bedrijfsvoering en R&D activiteiten. Voordat de heer Brus bij Crucell in dienst trad vervulde hij verschillende seniorposities bij Forest Laboratories (New York) en de Zambon Group (Milaan). De heer Brus studeerde medicijnen aan de Universiteit van Groningen.

Dinko Valerio zei: “Gedurende het laatste jaar was de heer Brus verantwoordelijk voor Crucells overgang van een technologiebedrijf naar een bedrijf dat eigen producten ontwikkelt. Nu deze koerswijziging succesvol is volbracht, is de tijd rijp om het leiderschap aan hem over te dragen. Ronald Brus heeft bewezen managementcapaciteiten en de benodigde kennis van het bedrijf en de markt, om Crucell naar de volgende stadia van groei te leiden.” Dinko Valerio, die Crucell mede heeft opgericht, zal tot 31 december 2004 voor het bedrijf blijven werken, waarbij hij zich richt op externe relaties. De Raad van Commissarissen zal Crucells aandeelhouders aanbevelen hem per 1 januari 2005 in de Raad van Commissarissen te benoemen.

“Ik ben erg verheugd dat Dinko Valerio bij het bedrijf betrokken zal blijven,” zei Pieter Strijkert, voorzitter van Crucells Raad van Commissarissen. “Zijn betrokkenheid betekent dat Crucell voordeel blijft houden van zijn visie en zijn diepgaande kennis van het bedrijf en zijn belanghebbenden.” De meest recente toevoeging aan de Raad van Commissarissen is Sean Lance, die vanaf 1 januari 2004 is toegetreden. De heer Lance was voorheen Voorzitter en Chief Executive Officer van Chiron Inc. en Chief Operating Officer van Glaxo-Welcome. Pieter Strijkert zei verder, “Sean Lance’s ervaring, trackrecord en toewijding aan Crucell zijn erg belangrijk voor het voortgaande succes en de toekomstige groei van het bedrijf.”