Roland Speklé nieuwe hoogleraar Nyenrode

fallback
Dr. R.F. (Roland) Speklé is met ingang van 1 januari 2006 benoemd tot hoogleraar Management Accounting & Control aan de Nyenrode Business Universiteit. Zijn leerstoel is ondergebracht bij het Nyenrode Center for Accounting, Auditing and Control (CAAC). Een Center dat zich door middel van onderwijs en onderzoek richt op de verschillende aspecten van accounting en het belang daarvan voor individuele bedrijven en de maatschappij als geheel.

Het Center for Accounting, Auditing and Control biedt een relatief nieuwe aanvulling op het curriculum van de Nyenrode Business Universiteit. Middels een benadering waarin het belang van accounting en de verschillende toepassingen ervan voor verschillende (publieks) groepen wordt benadrukt, laat het CAAC zien op welke manier accounting de maatschappij en managers helpt bij het nemen van beslissingen.

Toekomst
Mr. Herman Bruggink, President van Nyenrode: ‘De onderwijs en onderzoeksactiviteiten van het Center for Accounting, Auditing and Control dragen bij aan zowel de Nyenrode- als NIVRA-Nyenrode programma’s. Ik ben ervan overtuigd dat met de aanstelling van de heer Speklé, deze bijdrage ook in de toekomst van hoog niveau is en blijft.’

Onderzoek
Speklé studeerde bedrijfseconomie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam, waar hij in 2001 ook promoveerde. Zijn onderzoek ligt op het raakvlak van Management Control en Economische Organisatietheorie, met bijzondere aandacht voor management controlstructuren. Tot op heden is zijn werk onder andere gepubliceerd in journals als Accounting, Organizations and Society en Management Accounting Research. Voor zijn komst naar Nyenrode was Roland Spekl verbonden aan de Erasmus Universiteit en was hij werkzaam in de audit- en consulting praktijk van een groot accountantskantoor.